Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Näringslivsklimatet – vi odlar ett klimat att växa i

Näringslivsklimatet – vi odlar ett klimat att växa i

Vi verkar för att vårt näringsliv ska betrakta Nybros och regionens företagsklimat som ett av de bästa i landet. Vi är inte där än men vi fortsätter arbetet och tillsammans skapar vi ett klimat där vi vill leva och verka.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Vad ni företagare tycker är vårt viktigaste underlag. Vi försöker hela tiden ha örat mot marken och lyssna in er och samla in era synpunkter. Tillsammans gör vi tjänstemän och politiker ett hundratal besök varje år. I denna enkät från Svenskt Näringsliv, så svarar 89 företagare på enkäten och vi hade gärna sett att flera hade svarat.

Ni företagare har lyft följande åtgärder som viktiga:

  • Minskad brottslighet och ökad trygghet
  • Bättre dialog mellan kommun & företag
  • Bättre förståelse för företagande hos kommunens beslutsfattare

Ett gott företagsklimat ger möjlighet för fler företag att starta, växa och anställa, vilket är en förutsättning för att utveckla välfärden. En kommun kan inte påverka vilka lagar som stiftas internationellt eller nationellt, den kan inte påverka den enskilda företagarens beslut om att exportera eller importera. Men vissa av företagens beslut om att växa, anställa eller investera kan kommunen påverka i allra högsta grad. Det handlar om tillstånd och tillsyn, om bemötande och en tillförlitlig och snabb ärendehantering och detta tror vi är en viktig faktor för hur man upplever företagsklimatet I Nybro. Nu går vi tillsammans vidare mot framtidens större Nybro.

Undersökningen Företagsklimat genomförs varje år av organisationen Svenskt Näringsliv i form av en enkät som besvarar av näringslivet.
enkätundersökning

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.