Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Lokal vald för resursskolan

Lokal vald för resursskolan

Efter en utredning har lärande- och kulturförvaltningen nu valt lokal för att bedriva en resursskola. Beslutet föll på den västra delen av byggnaden vid Tallgölsgatan 7 i Nybro.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Fastigheten ligger strax söder om Åkrahälls idrottsplats och inhyser även förskolan Ljunghaga. Resursskolan kommer att ha en utemiljö, separat från förskolan, samt en egen ingång i fastigheten. Arbetet med att skapa en ändamålsenlig lärmiljö i lokalerna kommer att börja efter nyår. I första skedet är det ytskikt och iordningsställande av lokalen, i andra skedet är det den pedagogiska lärmiljön som är i fokus ihop med möblemang.

Rekryteringen av nya medarbetare till resursskolan pågår för fullt. Lärande- och kulturförvaltningens förhoppning är att erbjuda arbete till de utvalda kandidaterna runt jul och nyår, så att några av de framtida medarbetarna kan tillträda sin tjänst i april. Därmed kan medarbetarna vara en aktiv del av att bygga upp lärmiljön och pedagogiken ihop med tillträdande rektor Åsa Arvidsson. Förslag på namn på den nya resursskolan kommer också tas fram för beslut.

Med dessa förutsättningar är lärande- och kulturförvaltningen trygga med att den ursprungliga tidsplan håller för att formellt öppna resursskolan vid läsårsstart 24/25.

Kontakta oss

Lärande & kultur

Kontakta oss gärna för frågor inom utbildning, barnomsorg och kultur.

E-post: larandeochkultur@nybro.se

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.