Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Kvarnbacken stjärnmärkta

Personal på Kvarnbacken tar tårta.

Tårta, kaffe, ballonger och ett stort gäng stjärnmärkta medarbetare. Så såg det ut i foajén på äldreboendet Kvarnbacken idag. All personal var inbjudna till ”Stjärnfest” för att fira att man nyligen blivit Stjärnmärkta. Det innebär att personalen har genomgått en utbildning framtagen av Svenskt Demenscentrum.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Det är ett gediget arbete ni gjort i att genomföra utbildningen, sa enhetscheferna Sussanne Karlsson och Anna Blad. Vi är så stolta över er!

Stjärnmärkt är en utbildning från Svenskt Demenscentrum. Den vänder sig till särskilda boenden, dagverksamheter, hemtjänst- och biståndshandläggarenheter. Syftet är att ge personalen kunskap och verktyg för att kunna utveckla det personcentrerade arbetet på sin arbetsplats.

På plats för att dela ut diplomen till alla grupperna var Stig-Roland Fagergård, ordförande i omsorgsnämnden.

Det är en ära att få dela ut de här diplomen, sa Stig-Roland.

Utbildningen på Kvarnbacken har genomförts av de lokala Stjärninstruktörerna Annika Fredriksson, Marie Fredriksson, Amandra Johansson, Helen Danielsson och Ylva Kalici. De har utbildats av Svenskt Demenscentrum. För att genomföra Stjärnmärkt utbildningsmodell krävs tid och engagemang.

Utbildningen ger grundläggande kunskap om demenssjukdomar, men framförallt verktyg för att arbeta personcentrerat, berättar Annika Fredriksson. Vi har haft många intressanta diskussioner utifrån olika fallbeskrivningar under utbildningen.

Ett 60-tal medarbetare är nu utbildade på Kvarnbacken. För att kunna fortsätta vara stjärnmärkta ska minst 80% av personalen samt alla chefer genomfört utbildningen. Därför kommer utbildningssatsningen fortsätta vartefter det kommer ny personal. I utbildningen ingår också att alla grupper ska genomföra ett utvecklingsarbete som man gemensamt bestämmer sig för. Det arbetet fortsätter nu också i personalgrupperna.

Den stora skillnaden mot förut är att vi nu alla har samma grund och därför kan jobba mot samma mål, säger stjärninstruktörerna.

Dukat för firande

Diplomutdelning

Fikadags.

Delar av personalen samlade.

Stjärninstruktörerna Marie Fredriksson, Annika Fredriksson, Amandra Johansson och Helen Danielsson. Ylva Kalici är också stjärninstruktör men saknas på bild.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.