Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Kronprinsessparet på digitalt besök i Nybro

Kommunstyrelsens ordförande står bredvid en stor skärm med kronprinsessparet leendes i bild

Torsdagen den 29 april fick Nybro kommun celebert digitalt besök av Kronprinsessan och Prins Daniel. Fokus under videomötet var pandemins påverkan på Nybro.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Kronprinsessparet genomför just nu digitala träffar med Sveriges kommuner för att bland annat diskutera hur pandemin påverkar landet.

På torsdagseftermiddagen föll turen på Nybro och kommunstyrelsens ordförande Christina Davidsson som var inbjuden till ett digitalt möte. Christina hade äran att ta emot kronprinsessan Victoria och prins Daniel i den nyrenoverade stadshussalen, omgiven av Gunnar Theanders freskmålning och Simon Gates designade takkronor.

Samtalet handlade givetvis till en del om de utmaningar som pandemin inneburit och hur kommunen hanterat krisen, men också flera andra aktuella ämnen. Ämnen som berördes var bland annat digitalisering och bredbandstillgång på landsbygden, satsning på fler platser inom omsorg och skola m.m.

– Vi fick möjlighet att samtala om kommunens näringsliv, vårt fantastiska föreningsliv och vår storslagna natur med våra vandringsleder och naturreservat. Bland annat diskuterade vi vikten av utomhusaktiviteter under pandemin. Där jag glädjande kunde berätta att Nybro kommun fick ett stort uppsving med ökning av besökare i Svartbäcksmåla aktivitetsområde under vintern, berättar Christina Davidson.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel skickade med en varm hälsning till alla kommuninvånare och medarbetare Nybro kommun.

– Det var ett mycket trevligt samtal och den avsatta tiden gick väldigt fort. Jag är oerhört tacksam och hedrad för det genuina intresse Kronprinsessparet visar oss ute i kommunerna och hur vi har det i vår vardag, säger Christina Davidsson.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.