Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Kriget i Ukraina

Kriget i Ukraina

På grund av Rysslands invasion av Ukraina är vi många som känner oro över utvecklingen. Nybro kommun analyserar noga händelseutvecklingen och planerar alltid för att säkerheten för invånarna ska vara hög. Utifrån detta förbereder kommunen sin organisation på möjliga scenarier. 

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Det finns även ett stort engagemang från både intresseorganisationer och enskilda kommuninvånare som vill hjälpa till. Framför allt med insamlingar till det ukrainska folket och de flyktingar som eventuellt kommer till Nybro kommun.

-Trots att viljan att hjälpa just nu är större än behovet lokalt i Nybro så är vi väldigt glada och ödmjuka inför det stora engagemanget, säger Carina Åresved-Gustafsson, kommunchef i Nybro kommun. Vi har inte möjlighet att ta emot kläder, mat eller andra saker men vi tar gärna emot erbjudanden om hjälpinsatser så kan vi matcha det med eventuella behov som uppstår. Exempel på stöd som kan komma att efterfrågas om det kommer många flyktingar är språkhjälp, hjälp med husrum, transporter eller egen tid i form av hjälpinsatser.

Nybro kommun samordnar vissa hjälpinsatser och hanterar dessa via en e-tjänst.

E-tjänst för dig som vill hjälpa

Vid kriser och allvarliga händelser är efterfrågan och behovet av information stort. Då är det extra viktigt att vara källkritisk. Sök information från olika källor för att få en bild av läget och sprid inte vidare obekräftade rykten. Att vara källkritisk innebär att värdera den information man tar del av. Man måste förstå att vissa källor har högre trovärdighet än andra och att avsändare av information har ett syfte.

Nybro kommun har en samlingssida för dig som vill hjälpa till eller som är orolig. Samlingssidan uppdateras löpande med ny information och länkar.

Samlingssida – Kriget i Ukraina

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.