Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Kommunens första e-tjänst som integrerats med EDP vision

Kommunens första e-tjänst som integrerats med EDP vision

Vi är glada att meddela att vi nu lanserar vår första e-tjänst som är integrerad med vårt diariesystem EDP vision!

Först ut är e-tjänst för anmälan om installation av eldstad, ”Bygglov – Eldstad”. I pipen ligger sedan ytterligare åtta e-tjänster som är kopplade till bygglovsansökningar av olika slag och två integrationer för Livsmedelsenheten som är kopplade till den e-tjänst som Livsmedelsverket tagit fram, FörRätt.

Genom att kombinera e-tjänster med diariesystemet får vi en mer sömlös arbetsprocess som ska förenkla och effektivisera handläggningen av ärenden. Detta blir möjligt dels genom automatisk inkoppling av information till ärenden som tidigare krävt manuell handpåläggning, automatisering av viss information ut ifrån systemet samt att all kommunikation i ärendet sker via EDP Vision och sökandens ”Mina sidor” på kommunens hemsida.

Med detta system kan medborgare enkelt skicka in och följa upp sina ärenden digitalt, medan våra medarbetare får tillgång till en centraliserad plattform för att hantera och diarieföra inkommande och utgående handlingar. Detta kommer inte bara att spara tid utan också öka transparensen och säkerheten i vår ärendehantering.

E-tjänster och integrationer är framtagna inom Cesam H, ett kommunförbund, där sju av Kalmar läns kommuner (Emmaboda, Hultsfred, Högsby, Kalmar, Mönsterås, Nybro och Oskarshamn) tillsammans med Tingsryds kommun, samverkar för att tillsammans skapa smidiga digitala lösningar.
Flera av våra grannkommuner är redan ute med många av sina integrerade e-tjänster och vi jagar på.

Det är som sagt nytt för oss och vi tar tacksamt emot förslag och information från er som använder e-tjänsterna och upptäcker eventuella förbättringspunkter så vi kan förfina användarupplevelsen. Kontaktuppgifter för detta finns under ”Frågor om e-tjänsten” på sidan för e-tjänsten.

Vi ser fram emot att förbättra vår service och välkomnar alla att dra nytta av vår nya, integrerade lösning!

E-tjänsten hittar du på mina sidor – Bygglov – Eldstad

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.