Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Kommunchef Carina Åresved-Gustafsson går i pension

Kommunchef Carina Åresved-Gustafsson går i pension

Kommunchef Carina Åresved-Gustafsson lämnar under året sin tjänst för att gå i pension.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

– Det har varit en fantastiskt rolig och lärorik tid som kommunchef, säger Carina Åresved-Gustafsson. Både stora och små frågor har hanterats. Jag tycker det är enormt roligt att få arbeta i en kommun med alla dessa verksamheter och medarbetare. Våra medarbetare gör stor nytta för alla våra kommuninvånare och har de viktigaste jobben som finns. Nybro är en lagom stor kommun och jag har trivts väldigt bra. Jag har också haft väldigt bra medarbetare och politiker som jag kommer sakna.

Carina Åresved-Gustafsson har arbetat som kommunchef sedan 2018. Innan dess var hon ekonomichef i kommunen. Exakt datum för när Carina går i pension är ännu inte bestämt.

– Jag ser framemot att gå långa promenader med vår hund Sigge, läsa massor med böcker och lösa korsord. Sedan kommer jag fortsatt vara kvar på viss procent för att arbeta med den nya budgetprocessen.

Rekryteringen av ny kommunchef kommer påbörjas inom kort.

– Carina och jag har haft en bra dialog sedan hon för ett par veckor sedan meddelande mig att hon önskar att avsluta sin tjänst som kommunchef, säger kommunstyrelsens ordförande Tobias Fagergård (s). Carina har varit hos oss länge i flera roller och alltid haft Nybros bästa i fokus. Hon har sedan hon utsågs till ordinarie kommunchef haft flera tuffa kriser att hantera i form av pandemin och kriget i Ukraina med en svår ekonomiska situation som följd. Carina har tagit ett stort ansvar under dessa kriser och arbetat föredömligt för att Nybro ska ta sig ur dem på bästa möjliga sätt.

– Vi har haft ett gott samarbete och tillsammans jobbat för utvecklingen i Nybro kommun. Jag är därför också tacksam över att hon väljer att stanna ytterligare en tid för att arbeta med den nya budgetprocessen, säger kommunstyrelsens ordförande Tobias Fagergård (s).

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.