Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Kinga från Nybro vinnare i SM för unga filmskapare

Kinga från Nybro vinnare i SM för unga filmskapare
Kinga Lendvai-Kontár Foto: Nicklas Sjöberg

Kinga Lendvai-Kontár från Nybro vann första pris i Novemberfestivalen, ofta kallad SM i ung film, med en animerad kortfilm.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Kinga Lendvai-Kontár (Nybro) vann första pris i klassen mellanvikt och Light till dark – nationella med sin film ”Take it EaZzZy”.

Novemberfestivalen i Trollhättan anordnades den 24–25 november för 28:e gången. Där korades Sveriges bästa kortfilmer av unga filmskapare i åldern 16–26 år. I år anmäldes 328 kortfilmer till uttagningsfestivaler runt om i Sverige. Kinga var en av 44 som tog sig vidare till den nationella finalen som ofta kallas ”SM i ung kortfilm”.

Juryns motivering till segern:

”Från första frame till sista är detta ett spektakulärt storverk. Med enorm berättarglädje, tempo, humor och fantasi så bjuds vi upp till dans.”

Filmen handlar om en björn som störs av flugor när han förbereder sitt halloweenfirande. Till tonerna av Tjajkovskis Romeo och Julia uppstår snart kaos i jakten på flugorna.

Stort grattis till Kinga för vinsten!

Se filmen Take it EaZzZy på YouTube

Vinnare Novemberfestivalen 2023

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.