Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Ingegerd ser extrajobbet som en bonus

Ingegerd ser extrajobbet som en bonus

Måste man välja att jobba heltid eller att vara pensionär? Faktiskt inte, det går att välja godbitarna från båda världarna! Möt Ingegerd Persson, en av pensionärerna som extrajobbar inom äldreomsorgen i Nybro kommun.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Att jobba extra är en bonus för mig. Jag kommer ut, får energi och träffar trevliga människor. Dessutom är det ju betalt, men jag skulle aldrig göra det bara för pengarna, säger Ingegerd Persson, pensionerad undersköterska i äldreomsorgen.

Ingegerd inledde sin yrkeskarriär med kontorsarbete, husförsäljning och därefter eget företag. En period jobbade hon på arbetsförmedlingen och fick då upp ögonen för att kommunen sökte personal till äldreomsorgen. Hon kom in som timvikarie på dåvarande Linneahemmet och utbildade sig sedan till undersköterska.

Jag var 36 år och mina barn var åtta och tio år. Utbildningen var på Åkrahällskolan och jag gick tillsammans med de som var 16 år. Det var tufft att börja plugga, men det gick och nu känner jag mig stolt över att jag gjorde det!

Efter utbildningen jobbade Ingegerd många år i Nybro kommun, bland annat i bemanningspoolen. 2017 gick hon i pension, 63 år fyllda. Det dröjde dock inte länge innan hon var tillbaka som vikarie igen. Sedan dess har hon jobbat extra som timvikarie.

Jag brukar säga att jag är PP – pensionärspoolare, skrattar Ingegerd. Jag älskar det här jobbet och har alltid gillat att jobba med äldre. Det blir ungefär fem pass i månaden för mig och det är livskvalité för mig. Jag får ofta höra att det är kul att jag kommer och jag blir helt enkelt glad av att vara på jobbet.

Vill du också jobba extra?

Vi söker pigga pensionärer som kan bidra med sin kompetens och erfarenhet till våra verksamheter inom vård och omsorg. Du bestämmer själv hur mycket du vill jobba för att hitta rätt balans mellan arbete och fritid. Fortsätt att njuta av pensionärslivet samtidigt som du gör skillnad hos oss!

nybro.se/jobb

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.