Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Halkbekämpning vid extra besvärliga förhållanden

Halkbekämpning vid extra besvärliga förhållanden

De senaste dagarnas kraftiga temperaturskiftningar och nederbördsförhållanden har gjort att tidigare halkbekämpningsinsatser på våra gator inte räckt till utan extra insatser har behövt sättas in.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

När snö faller på is eller om det regnar på is och temperaturen skiftar, så som det gjort under den gångna veckan blir det ofrånkomligen halt på våra gator och vägar. Tidigare utlagd sand och salt rinner bort med smältvattnet eller hamnar under ett nytt lager is. Kommunen har därför jobbat kontinuerligt med halkbekämpningsinsatser både i förebyggande syfte men också löpande för att hålla de kommunala gatorna så säkra som möjligt. Is från tidigare snöfall har skrapats bort i den mån den varit möjligt och ny sand läggs kontinuerligt ut.

De snabba temperaturskiftningarna gör det utmanande att hinna med alla de ytor som behöver halkbekämpas, men prioriteras gör de större gång- och cykelbanorna, genomfartsleder samt matargator. Övriga stråk tas efter hand.

Tänk på att det är du som fastighetsägare som ansvarar för halkbekämpningen på gångbanorna utanför din egen fastighet, men sand finns att hämta utan kostnad i de gröna sandlådorna som finns placerade vid återvinningsstationerna samt utanför kommunens centralförråd på Joelsgatan 20. Tänk också på att använda skor med bra grepp samt hjälpmedel så som halkskydd.

Här kan du läsa mer om mer om hur kommunen jobbar med vinterväghållningsarbetet.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.