Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Grattis till er som gått äldreomsorgslyftet!

Grattis till er som gått äldreomsorgslyftet!

- Jag kommer att sakna gruppen och diskussionerna! Det säger en av deltagarna på äldreomsorgslyftet som idag hade avslutningsfika. Pluggkompisarna runt bordet nickar och håller med.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Äldreomsorgslyftet är en satsning som möjliggjorts genom statsbidrag samt samarbete mellan omsorgsförvaltningen och Åkrahällskolan. Det innebär att ett antal medarbetare inom omsorgsförvaltningen har möjlighet att studera halvtid på betald arbetstid.

Utbildningen är särskilt anpassad för Nybro kommuns medarbetare och genomförs under två terminer. Det är möjligt då utbildningen utgår från att deltagarna kan validera delar av utbildningen genom yrkeserfarenhet. Satsningen startade 2020 och sedan dess har det hunnits med flera kursstarter. Idag var det dags att gratulera ännu ett gäng!

Gruppen har träffats i skolan en gång i veckan och har haft självstudier en dag per vecka. Ett intensivt år med både utbildning och arbete är nu genomfört.

Jag har lärt mig jättemycket, säger en av deltagarna. Man ser saker med andra ögon nu och det är nyttigt att få olika perspektiv på saker.

Just utbytet mellan olika arbetsplatser är värdefullt tycker eleverna. De kommer från olika verksamheter, hemtjänst och särskilda boenden, på olika platser i kommunen.

Från omsorgsförvaltningen deltog Mari Rosqvist som tackade alla med en blomma och önskade lycka till.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.