Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Grattis Sveaträffen till omsorgens kvalitetspris!

Anna Blad, Eva Woksepp, Annie Olheden Ann-Wiol Hellberg, Marie Fredriksson och Stig-Roland Fagergård utanför entrén till Kvarnbacken där Sveaträffen har sina lokaler.
Anna Blad, Eva Woksepp, Annie Olheden, Ann-Wiol Hellberg, Marie Fredriksson och Stig-Roland Fagergård.

Det var ett överraskat och glatt gäng på Sveaträffen som idag tog emot omsorgsnämndens kvalitetspris.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Sveaträffen är en mötesplats för personer med olika kognitiva svårigheter. Personalen var idag inställd på att träffa rehab, men istället kom omsorgsnämndens ordförande Stig-Roland Fagergård och representanter från förvaltningen med diplom och blommor. Marie Fredriksson, Eva Woksepp, Ann-Wiol Hellberg och Annie Olheden jobbar på Sveaträffen och de blev ordentligt överraskade.

Det här är fantastiskt, men vi har ju inget kaffe färdigt, utbrast de när de insåg vad som var på gång.

Sveaträffen fick kvalitetspriset för sitt arbete där personer med kognitiv svikt känner sig välkomna, trygga och glada. Genom ett lyckat samarbete med regionens sjuksköterskor har man lyckats nå ut till fler som behöver stöd.

Vi ordnade ett öppet hus med ett 50-tal besökare, det var väldigt lyckat, säger Anna Blad enhetschef. Nu planerar vi att göra om det i april.

Omsorgsnämnden vill med priset uppmärksamma, uppmuntra och belöna kvalitetsutveckling och goda exempel inom vård- och omsorg.

Det här ser vi som ett bevis på att vi är på rätt väg, säger Annie Olheden. Vi har runt 25 gäster som är hos oss en eller flera dagar i veckan. Arbetssättet är personcentrerat och vi vill skapa en meningsfull dag för våra gäster. Samtidigt kan anhöriga få avlastning.

Exempel på kognitiva svårigheter kan vara minnesproblem, ordglömska eller svårigheter att planera och utföra sysslor. Kognitiv svikt kan förekomma vid en rad olika sjukdomstillstånd, såsom Stroke, Alzheimer och Parkinsons sjukdom.

Motivering omsorgsnämndens kvalitetspris:

Sveaträffen är en dagverksamhet som gör skillnad för många människor i Nybro kommun. Genom ett framgångsrikt samarbete med regionens demenssjuksköterskor har en plats skapats där personer med kognitiv svikt kan känna sig välkomna, trygga och glada. Sveaträffen har också lyckats nå ut till fler som behöver deras stöd och service, genom att förbättra sin information och marknadsföring. Aktiviteter anpassas efter varje individs intressen och behov, och alla erbjuds en meningsfull och rolig vardag. Verksamheten har även utvecklats genom att ta man tar tillvara på feedback och erfarenheter från demenssköterskorna och biståndshandläggaren.

Personalen har en god förståelse för de utmaningar och möjligheter som finns i dagens och framtidens samhälle, och är beredda att möta dem med kvalitet och engagemang. Sveaträffen är en förebild för andra dagverksamheter, och en värdefull resurs för invånare och anhöriga som lever med demens.

Stig-Roland Fagergård, ordförande omsorgsnämnden har precis delat ut priset till Marie Fredriksson, Ann-Wiol Hellberg, Eva Woksepp och Annie Olheden.

Stig-Roland Fagergård, ordförande omsorgsnämnden har precis delat ut priset till Marie Fredriksson, Ann-Wiol Hellberg, Eva Woksepp och Annie Olheden.

Sveaträffen

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.