Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Gräsmattor som gynnar biologisk mångfald

Grönyta inramad med en mittdel med blommor och fritt gräs

Nybro kommun jobbar för att hitta lösningar för att ekosystem ska behålla sina funktioner och för att den biologiska mångfalden ska kunna bibehållas och öka till en hållbar nivå. Både i våra naturreservat och i förvaltningen av våra parker och skogar.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Därför kommer en del av kommunens gräsytor omvandlas från kortklippta gräsmattor till friväxande gräsytor. En ytterligare fördel är att det även innebär lägre driftkostnader.

Vi kommer att rama in gräsytorna genom att klippa kanterna och lämna mittdelar för att gynna den biologiska mångfalden. Ytor vid bollplaner, centrala delar och vid lekplatser kommer gräsmattan att klippas som tidigare.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.