Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Fröjdekulla Alsterbro Silviahemscertifierande

Medarbetare från Fröjdekulla tillsammans med Drottning Siliva.
Birgitta Pettersson, Susanna Haapala, Slavitsa Boycheska, Carina Alm, Ann-Sofie Eriksson, Drottning Silvia, Wilhelmina Hoffman, Silviahemmet, Ulrika Granér, Silviahemmet och Hussein Alhaj Ahmad. Foto: Yanan Li, Silviahemmet.

På en ceremoni i Lönashult fick de första Silviahemscertiferade vård och omsorgsenheterna i Småland ta emot Stiftelsen Silviahemmets certifikat av H.M. Drottningen. Fröjdekulla Alsterbro var en av tre boendeenheter som var först ut i Småland med att få utmärkelsen.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Stiftelsen Silviahemmet utbildar i demensvård och demensomsorg för livskvalitet. Antal personer med demenssjukdom ökar och behovet av kunniga medarbetare inom vård och omsorg är stort.

”Ni som är här i dag och som har genomgått utbildningen, ni arbetar med personer som är beroende av er dygnet runt. Ni kan inte bota dem, inte ännu, men ni kan göra avgörande skillnad för deras livskvalitet. Ni kan göra det svåra lite lättare.” ur H.M. Drottningens tal i samband med ceremonin i Västra Torsås kyrka i Lönashult.

Familjen Kamprads stiftelse har gett stöd till utbildning av personal genom Silviahemscertifiering. Fröjdekulla är med i pilotprojektet som handlar om att genom utbildning bidra till en bättre livskvalitet för personer med demenssjukdom och deras närstående. Alla medarbetare vid vård- och omsorgsenheten har fått en grundutbildning i demenskunskap. Arbetsledare har utbildats i teamarbete och minst två undersköterskor per avdelning har fått reflektionsledarutbildning.

”Alla som jobbar på äldreboende borde gå denna utbildning, väldigt lärorik!”

En av de som gått utbildningen är Hussein Alhaj Ahmad, undersköterska Fröjdekulla, Alsterbro.

Enhetschef Carina Alm tar emot utmärkelsen av H.M. Drottningen. I bakgrunden Susanna Haapala.

Stort grattis till utmärkelsen!

Foto: Yanan Li, Silviahemmet.

Kontakta oss

Omsorgsförvaltningen

Om du har frågor inom omsorgsförvaltningens verksamhetsområden kan du ta kontakt via kommunens växel 0481-450 00.

Verksamhetsområden:

  • Hemtjänst
  • Särskilt boende
  • Hälso- och sjukvård
  • Rehabilitering och hjälpmedel

Det går även bra att skicka ett mail: omsorg@nybro.se

Besöksadress: Kommunhuset Balder, Stora Trädgårdsgatan 5, 382 80 Nybro

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.