Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Fortsatt positiv trend för Åkrahällskolan

Fortsatt positiv trend för Åkrahällskolan

Åkrahällskolan fortsätter vara ett populärt val bland blivande gymnasieelever. Till läsåret 2023/2024 har skolan välkomnat 182 nya elever i årskurs 1, vilket är en ökning med 40 elever jämfört med föregående läsår. Dessutom visar statistik från antagningsenheten att antalet elever från Nybro kommun som väljer Åkrahällskolan har ökat med nära 20 procent.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

En annan glädjande nyhet detta läsår är återstarten av Barn- och fritidsprogrammet, ett välkommet tillskott i skolans breda programutbud. Programmet har blivit en omedelbar succé med samtliga platser fyllda och en omfattande reservlista.

Vi är oerhört glada och stolta över det stora intresset för vår skola. Det är en tydlig signal om att vår strävan efter att erbjuda högkvalitativa utbildningar uppmärksammas och uppskattas, säger Helén Fredriksson, rektor på Åkrahällskolan.

Den ökade efterfrågan har medfört att flera av skolans gymnasieprogram varit fulla redan från start, vilket minskat möjligheten att byta till Åkrahällskolan under reservantagningen om man initialt valt en annan skola. Därför är det nu ännu viktigare att som blivande gymnasieelev noggrant fundera över sitt förstahandsval.

Vi märker att allt fler ser Åkrahällskolan som sitt förstaval, något som gläder oss enormt. Det är därför väldigt viktigt att redan från start göra ett väl övervägt val. Vi ser en trend där våra program snabbt blir fulla, vilket innebär att chansen att byta till oss i ett senare skede av antagningsprocessen minskar, säger Susanne Carlsson, rektor på Åkrahällskolan.

För att möta det ökade intresset beslutade skolledningen i somras att öka antalet platser på några av de mest populära programmen. Detta gjordes med noggrant övervägande för att säkerställa att skolan, trots en större elevgrupp, skulle kunna fortsätta erbjuda högkvalitativ undervisning med en nära relation mellan lärare och elever.

Vår engagerade personal är kärnan i vår framgång. Vi är också mycket tacksamma för vårt nära samarbete med grundskolorna och för det arbete som våra elevorganisationer gör för att göra skolmiljön välkomnande och inkluderande. Det är genom denna gemensamma insats som vi bygger en skola där varje elev får de bästa förutsättningarna att lyckas, säger Anders Vilander, rektor på Åkrahällskolan.

Den positiva trenden på Åkrahällskolan visar att vårt arbete ger resultat. Det är glädjande att se att ungdomarna uppskattar vårt programutbud, som är anpassat efter både dagens behov och framtidens arbetsmarknad. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla gymnasieskolan och tar hänsyn till elevernas önskemål och behov. Vårt mål är att skapa en miljö där varje elev kan trivas och uppnå sin fulla potential, säger Jimmy Rudelius, skolchef i Nybro kommun.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.