Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Fortsatt positiv trend för Åkrahällskolan

Fortsatt positiv trend för Åkrahällskolan

Åkrahällskolan fortsätter att vara ett attraktivt val för blivande gymnasieelever. Vi är glada att kunna meddela att årets antagningssiffror visar en fortsatt positiv trend med ett ökat antal nya elever.

Till läsåret 2024/25 kommer vi att välkomna 189 nya elever i årskurs 1, en ökning från förra årets 175 elever. Trots förra årets mycket starka siffror ser vi därmed en fortsatt uppgång, något vi är mycket glada över.

– Det är fantastiskt att se det ökade intresset för vår skola. Våra elever och personal har gjort ett otroligt arbete, vilket dessa siffror tydligt visar, säger Helén Fredriksson, rektor på Åkrahällskolan.

Förra året återstartade vi Barn- och fritidsprogrammet, vilket blev en succé med alla 18 platser fyllda. Programmet är lika populärt i år igen och har åter fyllt alla platser, samt har en omfattande reservlista.

Trots att intresset för Teknikprogrammet har minskat nationellt ser vi på Åkrahällskolan en kraftig ökning i antalet antagna elever. Förra året antogs 11 elever till programmet, medan vi i år välkomnar hela 20 elever.

Fordons- och transportprogrammet har länge varit populärt, och i år är inget undantag. Alla platser är fyllda och programmet har dessutom 19 elever på reservlistan, vilket understryker dess fortsatta attraktionskraft.

Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet fortsätter att vara mycket populära och fyller alla sina 32 platser även i år. Övriga program har ungefär samma söksiffror som förra året, vilket visar på en stabil efterfrågan och att Åkrahällskolan fortsätter vara ett attraktivt val.

– Det är mycket glädjande. Vår engagerade personal är kärnan i vår framgång. Vi uppskattar också det nära samarbetet med grundskolorna och det fantastiska arbete våra elevorganisationer gör för att skapa en välkomnande och inkluderande miljö. Tillsammans bygger vi en skola där varje elev får de bästa förutsättningarna att lyckas, säger Helén Fredriksson, rektor på Åkrahällskolan.

Åkrahällskolan

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.