Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Förslag om vindkraftspark

Vindkraftverk i skog.

Företaget Eolus Vind undersöker just nu möjligheten att etablera en vindkraftsanläggning i Nybro kommun.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Området som kallas Grindtorpet är 5,5 kvadratkilometer stort och ligger norr om Kråksmåla. Vindkraftsparken skulle bestå av upp till 15 vindkraftverk som är max 300 meter höga.

Inför ansökan om miljötillstånd genomförs samråd med myndigheter, organisationer, allmänheten och de enskilda som kan bli särskilt berörda av etableringen. Samrådet pågår till den 17 april 2022.

En kommun har möjlighet att säga nej till vindkraft, det kallas för det kommunala vetot. Just nu samlar Nybro kommun in information i syfte att skapa en så heltäckande bild som möjlig av etableringens innebörd och konsekvenser. Därefter kommer Nybro kommun att ta ställning i vetofrågan gällande etablering av vindkraftspark vid Grindtorpet.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.