Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Företagsklimatet dalar i Nybro kommun- tillsammans vänder vi trenden!

Företagsklimatet dalar i  Nybro kommun- tillsammans vänder vi trenden!

Företagsklimatet i Nybro kommun dalar efter flera år av stark uppåtgående trend. Det visar de nya enkätsvar som Svenskt Näringsliv publicerar på www.foretagsklimat.se.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Genom undersökningen får företagarna i kommunen ge sina synpunkter på attityderna till företagande, kommunens service eller tillämpningen av lagar och regler – det ger det lokala företagsklimatet en plats i debatten.

En kommun kan inte påverka vilka lagar som stiftas, den enskilda företagarens beslut att exportera eller importera. Däremot har den full rådighet över snabb ärendehantering, flexibilitet, konstruktiv dialog och en företagsvänlig attityd. Många gånger handlar det om enkla åtgärder som är lätta att genomföra och för en enskild företagare kan detta vara avgörande.

Sedan 2018 har Nybro dalat i det sammanfattande omdömet. Detta är en oroande trend i fel riktning.

Resultaten visar fortfarande på godkänd nivå, men vi behöver vara självkritiska. Vi måste återuppta det goda jobb vi påbörjade för några år sedan. Det vi som kommun kan göra för att underlätta för företagen att växa och utvecklas, det ska vi också göra, säger kommunalrådet Christina Davidson

Viktigt att vi kraftsamlar nu tillsammans och vänder trenden säger oppositionsrådet Tobias Fagergårdh

Pressmeddelande SN Företagsklimatet maj 2022

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.