Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Föreningar får bidrag ur fond

Föreningar får bidrag ur fond
Sankt Sigfrids byahus

Föreningslivet har under och efter Corona-pandemin haft det mycket tufft ekonomiskt. Därför beslutade Kommunfullmäktige att i bokslut 2021 avsätta 4 000 000 kronor i en Fond för landsbygden och för föreningslivet i hela Nybro kommun.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Här presenteras de sista föreningarna som får bidrag ur Fonden för landsbygden och för föreningslivet i hela Nybro kommun.

Fondens syfte är att stärka landsbygdsutveckling och avser insatser utanför Nybro tätort. Med landsbygdsutveckling avses aktiviteter och anläggningar som gagnar de boende, ökar attraktivitet och främjar företagande och sysselsättning.

Ur: Riktlinjer – Fond för landsbygden och för föreningslivet i hela Nybro kommun

Sankt Sigfrids byahus

St Sigfrid Byahus har ansökt och beviljats 300 000 kronor i bidrag ur Fonden för landsbygden och för föreningslivet i hela Nybro kommun. Bidraget ska användas för att ansluta samlingslokalen till kommunalt vatten och avlopp.

Föreningen Rugstorpsbiennalen

Föreningen Rugstorpsbiennalen har ansökt ansökt och beviljats 175 000 kronor för att utveckla Rugstorpsbiennalen på platsen Rugstorp/Abbetorp 2023 som ett återkommande evenemang som ska främja platsens utveckling, förnya praktiken inom slöjd samt skapa en mötesplats för slöjd-communitien som inte finns i Sverige idag. Projektet syftar till att bidra till ett hållbart, lokalt och regionalt samhällsbygge med en testverksamhet under sommaren 2023. Det ska utvecklas till ett återkommande lokalt, regionalt och nationellt format för träslöjd. Det ska skapa en nationell mötesplats för träslöjd och textil.

Madesjö IF

Madesjö IF har ansökt ansökt och beviljats 244 500 kronor för uteblivna intäkter under Corona-pandemin. De uteblivna intäkterna avsåg Gnistan Cup 2021-22 på 164 000 kronor, minskat aktivitetsbidrag sedan 2019 på18 000 kronor, minskad kioskförsäljning på 27 500 kronor och Friendship Open 2020 på 35 000 kronor.

De vill använda bidraget till Gothia Cup 2022 på 60 000 kronor, träningsläger för dam och U trupp på 80 000 kronor, utbildning MHFA, material plus utbildare på 25 000 kronor, hjärt-/lungräddning på 28 800 kronor, ledarutbildning, spelarutvecklaren på 20 000 kronor och videoansvarig på 30 000 kronor. Kvarvarande summa kommer gå till trivselaktiviteter för alla ideella.

Bäckebo Bygdegårdsförening

Bäckebo Bygdegårdsförening har ansökt och beviljats 40 000 kronor för att byta ut diskmaskinen. Behov av utbyte av diskmaskin föreligger då den gamla tar lång tid. En ny maskin minskar också el- och vattenförbrukningen.

Orrefors Samhällsförening

Orrefors Samhällsförening har ansökt och beviljats 53 000 kronor. Bidraget ska gå till kostnader för Orreforsdagen och avser tälthyra, kulturaktiviteter barn/unga, fiskeaktiviteter för barn, underhållning kväll, annonser, hoppborg, affischer och västar funktionärer. Orreforsdagen är ett sätt att visa upp föreningarna i Orrefors och knyta kontakter.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.