Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Fixare med syfte att förebygga fallolyckor

Person står på en stege och tittar upp mot en lampa i taket

Behöver du praktisk hjälp i hemmet kan du vända dig till kommunens fixare. Fixaren utför enklare uppgifter hos dig som har svårt att klara det på egen hand.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Sedan starten av Fixartjänsten, så har flera hundratal tjänster utförts. Vanligtvis görs runt 5-7 ärenden per vecka. Under december månad brukar fixarna bli lite extra upptagna. Då önskar många hjälp med att få upp julgardiner och stjärnor, vilket varit väldigt uppskattat.

Kommunens fixare hjälper dig som är pensionär eller med funktionsvariation att utföra praktiska småjobb i hemmet där det finns risk för fall.

På det sättet minskas risken för fallskador i det egna hemmet och du slipper göra sådant som kan skada dig. Det kan till exempel handla om att byta batteri i brandvarnaren, sätta upp gardiner eller halksäkra mattor.

Fixarens tjänster är kostnadsfria, men du behöver själv hålla med allt material. Tjänsten ska kunna utföras av en person och inte kräva yrkeskunnig hantverkare. Med tanke på situationen med coronaviruset har fixaren skyddsutrustning på sig, så att alla ska känna sig trygga.

Bokning sker via Medborgarkontoret på 0481-451 00, vardagar klockan 08.00-11.00. Fixaren kontaktar dig inom tre arbetsdagar och utförs på kontorstid på vardagar.

Fixargänget önskar nya kunder välkomna!

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.