Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Farlig utmaning sprids via sociala medier

Farlig utmaning sprids via sociala medier

Det sprids nu en farlig utmaning via sociala medier som YouTube, Tik Tok, Snapchat med flera.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Utmaningen går ut på att blanda kaustiksoda och vatten med något annat i en pet-flaska för att sedan skaka flaskan. Resultatet blir att flaskan exploderar och blandningen som sprids är frätande.

I veckan har flera ungdomar i Kalmar och Kronobergs län fått föras till sjukhus med frätskador efter att de genomfört utmaningen. Ingen incident har ännu rapporterats i Nybro kommun.

Utmaningar på sociala medier är inget ovanligt men den här avviker och är direkt farlig. Av den anledningen delar vi den här informationen. Vårdnadshavare till elever i grundskolan i Nybro kommun informeras via verktyget SchoolSoft. Elever vid gymnasieskolan informeras via sina lärare.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.