Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Emma och Frida gäster i “En livsviktig podd”

Emma och Frida gäster i “En livsviktig podd”

Tidig rehab - vad innebär det? Emma Fermskog och Frida Jonsson från rehabenheten i Nybro kommun gästar "En livsviktig podd" för att berätta mer om kommunens arbete.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

“En livsviktig podd” handlar om framtidens rehabilitering och habilitering i Kalmar län. I senaste avsnittet gästas podden av Emma Fermskog, arbetsterapeut, och Frida Jonsson, sjukgymnast och MAR (medicinskt ansvarig för rehabilitering). De jobbar på rehabenheten i Nybro kommun och berättar i podden om det förebyggande arbetet “Tidig rehab”.

Tidig rehab går ut på att öka samverkan mellan kommunens arbetsterapeuter/fysioterapeuter och biståndshandläggare. Målet är att rehabenheten ska kunna erbjuda sina förebyggande insatser i ett tidigare skede. Att komma in tidigt är viktigt för att kunna öka eller bibehålla självständigheten hos de personer som ansöker om stöd.

Förebyggande insatser kan vara träning i att klara av aktiviteter i det dagliga livet, träning för att förbygga fallolyckor eller utprovning av hjälpmedel som kan öka självständigheten allt utifrån varje persons mål.

Förebyggande hembesök av “Tidig rehab” är gratis för alla i Nybro kommun.

Lyssna på podden för att höra mer om detta goda exempel från vår del av Kalmar län i arbetet med Nära vård.

En livsviktig podd – avsnitt 10.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.