Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Vårt mål är att spara 10% på elförbrukningen

Vårt mål är att spara 10% på elförbrukningen

Nybro kommunkoncern har tagit beslut om målet att spara 10 procent på elförbrukningen för att minska kostnaderna.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Vi ska även bidra till att kapa topparna när förbrukningen är som högst under dygnet för att minska risken för avstängning under vintern. I det arbetet behöver alla hjälpa till.

Vårt mål är att spara 10 procents förbrukning av el jämfört med motsvarande period föregående år, säger Carina Åresved-Gustafsson, kommunchef. Det motsvarar en minskad elförbrukning på 2,65 miljoner kWh för det kommande året. Vissa enheter kan spara mer och andra mindre, men viktigt är att vi alla hjälps åt för att nå målet.

Hela kommunkoncernen arbetar nu med att skapa en handlingsplan med åtgärder för att nå besparingsmålet. Därför efterfrågar kommunledningen nu alla medarbetares idéer för att spara el och jämna ut energitopparna. De här idéerna kommer sedan beaktas när handlingsplanen för kommunen ställs samman.

En del åtgärder är redan införda

Bland annat har vi stängt av bastun i Nybro Sporthall, OG-hallen, Victoriavallen och i ishallen Liljas Arena. I idrottshallarna har inomhustemperaturen sänkts och belysningsstyrkan reglerats. I ishallen spolas isen färre gånger och allmänhetens åkning är begränsad till 1-2 gånger i veckan. Smältgropen i ishallen är stängd då naturlig smältning istället får ske utomhus.

Vad kan du göra för att spara energi?

Det finns många sätt du kan minska din energianvändning och sänka dina energikostnader på. Genom att se över dina vanor och beteenden kan du börja göra skillnad redan idag.

Kommunens energi- och klimatrådgivare svarar kostnadsfritt på frågor om bland annat uppvärmning och energieffektivisering.

Energi- och klimatrådgivning

Energispartips i hemmet

Husguiden – för dig som vill energieffektivisera ditt hus

Företagsguiden – för dig som vill energieffektivisera ditt företag

Solelportalen – vägledning om solceller

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.