Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Eldningsförbud

Eldningsförbud

Från och med fredag den 26 maj klockan 12.00 råder eldningsförbud i hela Nybro kommun.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Risken för skogsbränder är hög på grund av långvarig frånvaro av regn i kombination med torr väderlek under en längre tid. För att minska risken för skogsbränder införs eldningsförbud.

Förbudet omfattar aktiviteter som eldning, grillning, bränning med fasta bränslen (ved, kol, briketter gräs, ris, grenar) användning av pyroteknik samt förbränning av gas- eller vätskeformiga bränslen.

Förbudet omfattar inte: grillning och matlagning vid iordningsställda platser utformade så att faran för antändning och spridning är låg.

Allmänheten uppmanas att hålla sig uppdaterad genom att följa myndigheternas och mediernas kanaler för aktuell information om rådande eldningsförbud. Aktuella eldningsförbud för hela länet finns alltid på Länsstyrelsens webbplats:

www.lansstyrelsen.se/kalmar/eldningsforbud

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.