Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Nu går det återigen bra att bada i Linneasjön

Vy över Linnéasjön. Träd i förgrunden.

Från och med 15 juli hävs avrådan om bad i Linnéasjön. Det senaste vattenproverna visar att vattnet vid badplatsen vid Strandvägen är tjänligt med anmärkning och att vattnet vid campingens badplats är tjänligt utan anmärkning. Kommunen avråder därför inte längre från bad.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Under sommarsäsongen tar kommunen badvattenprover i de kommunala badsjöarna vecka 26, 29 och 32. Proverna tas för att hålla kontroll på badvattnets kvalitet.

Analyssvaren på dessa prover rapporteras till Havs- och vattenmyndigheten som publicerar dem på webben:

Badvattnets kvalitet i Nybro, havochvatten.se

När ett resultat visar på otjänligt badvatten och avrådan från bad är nödvändigt informerar vi både på plats vid den aktuella badplatsen och på nybro.se. Du hittar även informationen på Nybro kommuns samlingssida för badplatser. På samlingssidan finns också allmän information om de kommunala badplatserna.

Samlingssida för Nybro kommuns badplatser

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.