Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

Åkrahällskolan uppmärksammade internationella kvinnodagen

Åkrahällskolan uppmärksammade internationella kvinnodagen
Nova, Elin, Martin, Mia och Cornelia arbetar med att visualisera citat och budskap.

På initiativ från elevrådet uppmärksammade Åkrahällskolan att det är internationella kvinnodagen idag.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Stämningen var positiv och bubblande när elever och personal på Åkrahällskolan idag uppmärksammade internationella kvinnodagen med en kreativ workshop och tipspromenad i skolans studiehall. Flera av skolans elever och personal och hade hörsammat uppmaningen: “Bär ROSA för att visa din solidaritet!”

“Färg gör mycket och enar”, sa läraren Sanna Sjöstrand.

Det hade Sanna rätt i att döma av gruppen runt bordet och de stolta killarna som fick peppande ord för sina rosa skjortor!

Deltagandet stort under dagen med engagerade elever som diskuterade orättvisor och kvinnors situation i dag, där eleverna var tydliga med att de vill ha förändringar.

Workshop med peppande stämning

Efter Orange Day (Orange-dagen) i november, en internationell dag för avskaffandet av våld mot kvinnor, uppstod många känslor och allvarsamma diskussioner på skolan. Vad är våld, diskuterades bland annat.

För att lyfta stämningen beslutade skolans elevråd med backning av sina lärare att skapa dagens event till internationella kvinnodagen. Önskan var att skapa en peppande stämning kring ämnet jämställdhet och arbeta med frågor som : “Vad kan vi göra?” och ” Hur kan vi dela på makten?”

Några av klasserna på skolan passade på att delta i workshoppen tillsammans med sina mentorer. Där kunde eleverna dra stärkande citat på temat jämställdhet ur en vas för att sedan visualisera citaten på ett kreativt sätt med allehanda penslar, pennor och färg.

I tipspromenaden med fakta om jämställdhet och internationella kvinnodagen kunde eleverna vinna böcker på temat. Vill du också testa dina kunskaper? Gå igenom frågorna länken nedan och se hur många rätt du får.

Testa dina kunskaper i en frågesport

En av klasserna som deltog i workshoppen.

Koncentration och eftertänksamhet kring dagens ämne jämställdhet.

Citat: “Empowerd women, empower women”.

Rosa var dagens tema-färg.

Några av dagens alster.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.