Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

222 av 270 vikarier rekryterade inför sommaren

Caroline Sundin, funktionsstöd och Gentiana Pasho, äldreomsorg, var på plats på Nybro marknad för att svara på frågor från jobbintresserade.
Caroline Sundin, funktionsstöd och Gentiana Pasho, äldreomsorg, var på plats på Nybro marknad för att svara på frågor från jobbintresserade.

Bättre än tidigare år och många 17-åringar som har sökt – men fortfarande behövs det fler sommarvikarier till funktionsstöd och äldreomsorg i Nybro kommun.

Eftersom man måste vara 18 år för många arbetsuppgifter inom vård och omsorg så kan Nybro kommun bara ta emot ett begränsat antal 17-åringar. Varje arbetsplats inom särskilda boenden har nu en 17-åring anställd inför sommaren. Även funktionsstöd har anställt en del 17-åringar.

Riktigt roligt att se att så många 17-åringar har ansökt i år, säger Susanne Vergou enhetschef äldreomsorgen. De som vi inte har möjlighet att erbjuda jobb i år ringer vi upp och önskar dem varmt välkomna att ansöka igen när de är 18 år.

Inom funktionsstöd där man arbetar till exempel som boendestödjare, personlig assistent eller på gruppboende saknas det idag 18 av 90 vikarier inför sommaren.

Vi ligger mycket bättre till i år än föregående år, säger Linn Augustsson enhetschef Individ- och familjeförvaltningen. På en del tjänster där man behöver mycket erfarenhet är det dock svårt att hitta vikarier.

Motsvarande siffra inom äldreomsorgen är att det saknas ungefär 30 vikarier av totalt 180. Även här ser läget bättre ut än förra året, även om det fortfarande är mycket rekryteringar kvar att göra.

De flesta tjänsterna som är kvar att tillsätta är inom hemtjänsten i bland annat Orrefors, Alsterbro och Örsjö. Här behöver man körkort och det är något en del av de sökande saknar, säger Gentiana Pasho, rekryterare.

Parallellt med att rekryteringen fortsätter startar också utbildning och bredvid-gång för vikarierna. Den innehåller allt från allmän information till delegering och bemötande.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.