Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

220 av 260 sommarvikarier rekryterade

Susanne Vergou, Gentiana Pasho och Linn Augustsson jobbar med rekrytering till vård och omsorg.

Trots stora insatser för att hitta sommarvikarier så fattas det fortfarande personal inom vård och omsorg i Nybro kommun.

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Rekryteringen av sommarvikarier till vård och omsorg startade i december. Sedan dess har ett gediget arbete gjorts för att rekrytera personal till vård och omsorg. Nybro kommun har funnits med på mässor, fotbollsmatcher, besökt Åkrahällskolan, haft kampanj vid tågstationen, synts på sociala medier och bjudit in till egna rekryteringsträffar. Som på många andra håll i landets kommuner så är det en utmaning att hitta vikarier.

– Vi har många duktiga vikarier rekryterade, säger Susanne Vergou, enhetschef Rekrytering och bemanning på Omsorgsförvaltningen. Drygt 150 personer är klara till äldreomsorgen, men vi saknar fortfarande ungefär 30 vikarier.

Hos Individ- och familjeförvaltningen rekryterar man till omsorgen för personer med funktionsnedsättning. Här behövs 80 vikarier inför sommaren och även här saknas det saknas personal.

– Vi söker personliga assistenter och stödassistenter, säger Linn Augustsson, enhetschef Individ och familjeförvaltningen, omsorgen funktionshindrade. Vi är inte heller i mål med vår rekrytering utan saknar fortfarande 10 personer.

Rekryteringsarbetet fortsätter, bland annat finns kommunen med på Smaka på världen idag fredag.

– Att jobba inom vård och omsorg är ett fantastiskt utvecklande och varierande jobb, säger Susanne och Linn. Som ny vikarie får man en ordentlig introduktion av vår ordinarie personal. Vi välkomnar fler att söka – än är det inte för sent att få världens bästa sommarjobb!

nybro.se/sommarjobb

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.