Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. select your language after clicking the link below. The service opens in a new browser window.
Google translate

10 naturreservat i Nybro kommun

10 naturreservat i Nybro kommun

Under 2020 var det många som hittade ut till våra skyddade områden. Har du upptäckt de tio naturreservat som finns i Nybro kommun?

Den här nyheten är mer än 60 dagar gammal!

Naturreservat i Nybro kommun

I dag finns det tio naturreservat i Nybro kommun varav fyra är kommunalt ägda: Svartbäcksmåla, Rismåla, Bjällingsmåla och Vikroken. Naturreservats gränser markeras av stolpar med en symbol, vit snöstjärna på blå botten.

Skyddad natur

Skyddad natur gör Sverige rikt. Skyddad natur är unika områden som anses särskilda viktiga att skydda och bevara. Den variationsrika naturen bidrar till en mångfald av arter, och livsmiljöer och en mångfald av naturupplevelser – nu och i framtiden.

De typer av skyddad natur som man kanske vanligen tänker på är nationalparker och naturreservat, men det finns betydligt fler typer av skyddad natur som är värd att lägga på minnet. Du hittar samtliga typer av skyddad natur på naturvardsverket.se.

Luften är fri

I år, 2021, är det friluftslivets år. Därför anordnas “Luften är fri” i hela Sverige. Projektet syftar till att få fler att prova friluftsliv och Nybro kommun deltar i projektet.

Om du vill uppmärksamma Nybros friluftsliv när du besöker naturreservaten får du gärna använda följande taggar på sociala medier: #friluftsliviskyddadnatur #luftenärfriinybro #upplevnybro #ilovenybro #luftenärfri #friluftslivetsår #nybrokommun

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000 eller e-post kommun@nybro.se.