Leva och bo i Nybro kommun

Möjligheterna är många

Vi arbetar just nu med  42 nya naturnära villatomter med  Svartbäcksmåla aktivitetsområden som närmaste granne. Närheten till naturen är märkbar. Från dörr till skog har du nära till MTB-spår, löpspår, naturlekplatser. Under härliga vintrar finns här också skidspår, slalombackar med pulkabackar för alla.

Förutom naturen som granne får du nära till ett starkt föreningsliv med en tydlig gemenskap. Som exempel genomför 50 idrottsföreningar mer än 10 000 aktivitetstillfällen för de som är mellan 7 och 25 år.

Dessutom kommer du att leva och bo i en kommun med en unik kultur som är full med konstberikad offentlig miljö. Här finns konstskatter av konstnärer som i många fall är världsberömda. Bro och breja av Bertil Vallien och Glas i centrum av Vicke Lindstrand är några som kan nämnas tillsammans med norra Europas största frescomålning som finns i stadshussalen. Just nu pågår en omsorgsfull renovering  och Simon Gates kristallkronor kommer åter på sin rätta plats.

I kommunen finns ett stort utbud av  förskolor med olika inriktningar. Därtill finns också flertalet  grundskolor och  Åkrahällsskolan som är gymnasieskola.  Kulturskolan erbjuder undervisning i musik, dans, teater och bild. Vill du veta mer är du  välkommen att kontakta Lärande- och kulturförvaltningen.

Nybro Energi

Vi levererar infrastruktur- och energilösningar till stora delar av Nybro kommun. Hos oss på Nybro Energi ska det alltid vara personligt, tryggt och enkelt att vara kund. Med god lokalkännedom, personlig service och konkurrenskraftiga priser är vi det naturliga valet för privatpersoner och företag i regionen.

Vi är verksamma inom följande områden:

 Elnät – Vi är en lokal elnätsleverantör som distribuerar cirka 176 GWh till ungefär 8 400 kunder i Nybro och Alsterbroområdet.

 Vatten & Avlopp – Vi levererar färskt dricksvatten till stora delar av Nybro kommuns invånare. Vi ansvarar också för rening av avloppsvatten.

 Fjärrvärme – Vi producerar och säljer fjärrvärme till både privatpersoner och företag i Nybro och delar av Orrefors och Alsterbro.

 Elhandel – Vi erbjuder ett lokalt elavtal till både företag och privatpersoner. Vi producerar även el i egen regi.

 Fibernät – Vi bygger ut fibernätet i tätorter och på landsbygden i hela kommunen. Vi finns också i Nybro och vissa övriga tätorter.

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Ring 0481-451 76 så hjälper vi dig vidare
 www.nybroenergi.se

Nybro Bostad 

Välkommen till  Nybro Bostad!

Vi erbjuder ett brett utbud av lägenheter, allt från traditionella flervåningshus till radhus med egen täppa.

Våra lägenheter hittar du i centrala Nybro, Kungshall, Emmatorp, Madesjö, Idehult och Hanemåla. Vi finns även representerade i Alsterbro, Bäckebo, Kristvallabrunn, Flerohopp, Orrefors, Målerås och Örsjö.

Vårt mål är ett hitta ett boende som passar dig, ett trivsamt boende i en trygg miljö.

Vi bidrar till ett aktivt föreningsliv i kommunen och stöttar och engagerar oss i evenemang som Smaka på världen, Fryshuset och Gula Grillen.

Vi deltar även i rikstäckande projekt som Allmännyttans klimatinitiativ, för att bidra till en bättre miljö och Allmännyttans digitaliseringsinitiativ, för att utveckla tekniken och underlätta vardagen för dig som hyresgäst.

Välkommen att höra av dig till Charlotta Wretman 0481-459 01 eller Helena Hertzman-Rohdin 0481-459 09.

Datum för publicering | ändrad: 2019-09-13 | skapad: 2019-09-11
Webbredaktör: Anette Gustavsson | anette.gustavsson@nybro.se
Id: inlägg: 7527 - kategori: 66

Flytta hit

  Att bo i Nybro kommun

I Nybro är det nära till arbetet, naturen, skolan och nära till de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. [...]

  Bostäder till salu

Här hittar du lediga hus, fritidshus och lägenheter i Nybro kommun. De objekt som visas på denna sida hämtas automatiskt [...]

  Hyr bostad i Nybro kommun

Det finns flera olika fastighetsägare i Nybro som hyr ut bostäder. Den största är Nybro Bostads AB. Andra hyresvärdar i [...]

  Leva och bo i Nybro kommun

Möjligheterna är många Vi arbetar just nu med 42 nya naturnära villatomter med Svartbäcksmåla aktivitetsområden som närmaste granne. Närheten till [...]