Information till dig som företagare med anledning av coronaviruset covid-19

Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av coronaviruset covid-19 har vi samlat ett antal länkar där du du som företagare i Nybro kommun kan hitta viktig information.

Vi som jobbar med näringslivsfrågorna i kommunen vill hjälpa er och guida er rätt. Vi finns här för att lyssna på vilka utmaningar ni står inför. Vi tar också tacksamt emot information från er om ni har resurser som på olika sätt kan vara till hjälp i den rådande situationen.

Har ni frågor, vars svar inte finns genom länkarna nedan, eller information att ge når ni oss här – Har ni frågor, förslag eller annat ni vill förmedla, hör av er till oss.

Näringslivschef, Maria Faltin
 maria.faltin@nybro.se
Destinationsansvarig- handel och besöksnäring, Susanne Stockman
 susanne.stockman@nybro.se

  Information och kontaktuppgifter gällande jourhavande företagslots.

Följ länkarna för att hålla dig kontinuerligt uppdaterad.

  •  Verksamt.se samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information om det nya coronaviruset som är viktig för dig som företagare att känna till.
  •  Tillväxtverkets information om vad som gäller för korttidspermittering. Staten går in med kraftiga subventioner för att täcka en del av kostnaderna.
  •  Nybro kommun följer händelseutvecklingen och tar löpande del av Folkhälsomyndighetens rapportering, råd och riktlinjer.
  •  Svenskt Näringsliv för dialog med regeringen angående de negativa konsekvenserna Corona medför för svenska företagare. Här kan du läsa om Svenskt Näringslivs ståndpunkter.
  •  Organisationen Företagarna har samlat artiklar som berör corona-epidemin och hur den påverkar svenska småföretagare.
  •  Folkhälsomyndigheten har tagit fram information och underlag till arrangörer av evenemang med färre än 500 deltagare. Bland annat finns en checklista med saker att tänka på för att minska risken att Covid-19 sprids.
  •  Information från Försäkringskassan angående reglerna för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vab.
  •  Information från Regeringen gällande bland annat stöd till företag.
  •  Information om UD:s arbete med anledning av coronaviruset.
  •  Stödåtgärder för näringslivet i Nybro Kommun

Mer information om coronaviruset covid-19 och hur du som företagare kan påverkas går det att läsa om i  månadens nyhetsbrev från Nybro kommuns näringslivsenhet.

Nedladdningsbara pdf-filer med information om hur du kan skydda dig själv och andra från coronaviruset.

Datum för publicering | ändrad: 2020-03-27 | skapad: 2020-03-20

Coronavirus (COVID-19)

  Coronavirus – covid-19

Nybro kommun följer nationella rekommendationer. Vi uppdaterar information kontinuerligt. Här finns också tips hur du skyddar dig själv och andra från att smittas.

  Hemkörning av mat och livsmedel

Flera restauranger och livsmedelsbutiker erbjuder nu hemkörning för att underlätta i rådande situation kring coronavirus. Vi har listat företagen i kommunen som erbjuder denna tjänst.