Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Hållbarhetsveckan 2021

Mellan den 16 till 22 september pågår Nybro kommuns Hållbarhetsvecka. I år är temat hållbara resor för ett bättre klimat och god hälsa.

Under samma tid pågår även Europeiska mobilitetsveckan. Det är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Så ta chansen att under veckan skapa nya hållbara vanor, både för dig själv och för klimatets skull.

Då det fortfarande förekommer en del restriktioner så sker Hållbarhetsveckan både fysiskt, men även digitalt. Så håll utkik här eller på kommunens sociala medier för att ta del av allt som händer.

Några punkter som händer under veckan är:

Lördag 18 september kl 10- 14 på Torget i Nybro

  • Kl 11:00 spelar Nybro musikkår.
  • Orrefors MTB finns på plats och informerar om föreningen. Det kommer även finnas ett litet teknikområde med möjlighet att testa själv med egen cykel.
  • Nybro orienteringsklubb berättar om verksamheten och om Naturpasset “Skoj på hoj”.
  • Kom och prata cykelvägar och utveckling av Nybro stad med tjänstemän från Nybro kommun.

Onsdag 22 september

  • Kl 07:00- 18:00, avstängning av gångfartsområdet på Storgatan i Nybro för att uppmärksamma den Europeiska bilfria dagen.
  • Kl 10:30, Polargas och Nordic Gas Solution tillsammans med projektet BiogasBoost bjuder in till invigning av biogasmacken i Nybro, Sågaregatan 13 Nybro. Anmälan sker till: nybro@polargas.se
  • Kl 18:00- 19:00, föreläsning om el-bilen. Föreläsningen sker digitalt. Klicka på länken för att anmäla dig senast 20 september: Föreläsning El-bilen

Nybro kommun ha en enkät öppen där ni som kommuninvånare kan tycka till om vad ni tycker om gång- och cykelvägarna i kommunen.
Länk till enkäten hittar du här: Enkät om gång- och cykelbanor i Nybro kommun

Under hela hållbarhetsveckan så har Biblioteket i Nybro en bokutställning på temat Hållbarhet.
Passa även på att låna den el-cykel som biblioteket har för utlåning. Lånar den gör du enklast med ditt lånekort.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000