Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Kalmarsundsregionen – en region med möjligheter

Kommunerna i Kalmarsundsregionen Nybro-, Kalmar-, Torsås-, Mönsterås- , Mörbylånga- och Oskarshamns kommun.

Kommunerna vid Kalmarsund jobbar nära tillsammans för att få fler att upptäcka möjligheterna här i Kalmarsundsregionen. Attraktionskraft för ökad inflyttning och kompetensförsörjning står i fokus för samarbetet. Det konkreta samarbetet gör att vi kan ta oss an gemensamma utmaningar på ett bättre och effektivare sätt. Gemensamt kan vi också attrahera nya invånare med en större palett av möjligheter och ett mer varierat utbud.

Kalmarsundsregionen – en region med möjligheter
Att ha medarbetare med rätt kompetens blir allt viktigare för företags och organisationers konkurrenskraft. För några år sedan startade vi därför nätverket Kalmarsundsregionen. Vi tror på att samverka för att få fler att upptäcka regionens möjligheter. Det viktigaste är inte på viken sida av kommungränsen man bor eller arbetar. Det viktigaste är att man bor och arbetar, lever och trivs, i vår region.

Kalmarsundsregionen – Tid att leva
På kalmarsundsregionen.com har vi samlat starka argument för att flytta hit, vi bjuder på reportage och information för den som är nyfiken och vi länkar till lediga jobb. På Instagram får våra följare möta ambassadörer som med stolthet berättar om möjligheterna och livet här i Kalmarsundsregionen.

Rekryteringsnätverk Kalmarsund
Vi är många inom både privat och offentlig verksamhet som har stora och utmanande rekryteringsbehov framöver. Därför har ett nytt nätverk med fokus på kompetensförsörjningsfrågor startats upp i Kalmarsundsregionen. Genom att hjälpas åt kan vi förbättra förutsättningarna. En medflyttan­de kan exempelvis vara en viktig kompetensresurs för någon annan i nätverket. Du som är arbetsgivare – välkommen du också!

Vid frågor kontakta: naringsliv@nybro.se

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000