Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Sommarjobb 2021

Sommarjobb 2021

I sommar kommer du som är skriven i Nybro kommun, går i årskurs 9 på högstadiet alternativt årskurs 1 eller 2 på gymnasiet, men som ännu inte fyllt 18 år, kunna söka sommarpraktik hos oss i Nybro kommun.

Med anledning av covid-19 vill vi göra alla sökande uppmärksamma på att beslutet att genomföra sommarpraktiken kan komma att ändras med mycket kort varsel. Vi följer Folkhälsomyndighetens samt regionens smittskyddsläkares rekommendationer. Alla sökande har egen skyldighet att följa de rekommendationer som gäller.

Vem kan söka sommarpraktik?
Du som är skriven i Nybro kommun, går i årskurs 9 på högstadiet alternativt årskurs 1 eller 2 på gymnasiet, men som ännu inte fyllt 18 år.

När är sommarpraktiken?
Sommarpraktiken är förlagd under två perioder. Den första perioden är vecka 25-27 och den andra perioden är vecka 31-33. Du får endast ha en praktikplats i en av perioderna.

Praktikens längd är 60 timmar fördelat på två eller tre veckor. Arbetstiden blir då 4 eller 6 timmar per dag beroende på om man jobbar två eller tre veckor.

Om praktiken
I din ansökan kommer du kunna ange önskemål om praktikperiod och inom vilket område du vill praktisera. Vi kommer så gott det går att försöka ta hänsyn till dina önskemål och vilken period du önskar men vi kan inte garantera att du får den plats eller period du önskar. Om det blir fler sökanden än praktikplatser kommer platserna att lottas ut.

I år är lönen 78,40 kr per timme, inklusive semesterersättning.

Ansökningsperioden är öppen 1-23 april 2021.

Du ansöker digitalt via e-tjänsten “Sommarpraktik 2021”. Inga ansökningar tas emot via mail eller post. Inga ansökningar tas emot före eller efter ansökningsperioden.

Områden där det är möjligt att söka praktik i år är:

Vård/Omsorg
Här praktiserar du på ett äldreboende, gruppboende eller daglig verksamhet med äldre eller funktionsnedsatta. Dina praktikuppgifter kan innebära att hjälpa till vid måltider, promenader, aktiviteter som läsning, spela spel, baka m.m.

Barnomsorg
Här praktiserar du på förskola med barn i åldern 1-5 år eller på fritidshem med barn i åldern 6-9 år. Du är tillsammans med barnen i den lärande leken t.ex. pussla, bygga, rollekar, utevistelser, måltider samt städ och tvätt av material.

Bibliotek
Här praktiserar du på Nybro Bibliotek med inre biblioteksuppgifter såsom gallring, bokuppsättning m.m.

Viktigt för dig som vill söka sommarpraktik inom förskola/fritidshem/sommaraktiviteter!

Sedan 2009 gäller för alla som ska praktisera inom områden där man kommer i kontakt med barn, att man måste lämna ett Utdrag ur belastningsregister till arbetsgivaren, i detta fall Nybro kommun.

Utdraget är ett brev från polismyndigheten där de skriver om du varit straffad för något. Fyll i dina personuppgifter och skicka in det till polismyndigheten. Det kan ta två – tre veckor innan svaret skickas hem till dig. Därför är det viktigt att du beställer detta direkt om du sökt ovanstående i första eller andra hand, så du har det klart ifall du får praktikplats. Här hittar du blanketten för utdrag ur belastningsregistret.

Har du några funderingar går det bra att kontakta Nybro kommuns praktiksamordnare Johanna Callenryd via e-post johanna.callenryd@nybro.se eller telefon 0481-454 03.

”Vi tillämpar alltid gällande personuppgiftslagen när vi behandlar dina personuppgifter. Du har rätt till information om när och hur dina personuppgifter behandlas.

Dina personuppgifter behandlas av Kommunstyrelseförvaltningen i Nybro Kommun. Vi sparar ditt namn, adress, telefonnummer samt personnummer till dess att du fått din lön utbetald.

Har du några frågor kan du kontakta Nybro Kommuns dataskyddsombud genom att ringa 0481-452 30 eller skicka e-post till dataskyddsombud@nybro.se. Om du är missnöjd med vår hantering av dina personuppgifter kan du klaga hos tillsynsmyndigheten Dataskyddsmyndigheten.”

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000