Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Frivilliga uppdrag

Två små barn och vuxen sitter vid frukostbord

Vill du göra skillnad i en annan människas liv? Då kan det passa dig att hjälpa till med frivilliga uppdrag. Din insats betyder mycket för den du träffar och det ger massor tillbaka.

Det kan handla om vardagliga saker som allt ifrån att gå på bio tillsammans, att ge trygghet under uppväxten eller att hjälpa till med den privata ekonomin.

Familjehem

Ett familjehem har tid, kärlek och engagemang att öppna upp sitt hem för ett barn som behöver det. Det kan vara ett hem i barnets nätverk eller någon som barnet inte känner. Ibland tillfälligt och ibland under en längre tid.

Om familjehem

Intresseanmälan familjehem

Kontrakterade jourhem

Att vara jourhem innebär att du med mycket kort varsel kan ta emot ett eller flera barn i ditt hem och ge dem en trygg miljö under en begränsad tid. Ett jourhemsuppdrag är ett heltidsengagemang och det förutsätter att en förälder är hemma på heltid.

Vi ser gärna att ni har tidigare erfarenheter av barn eller som familjehem. Som jourhem skrivs ett avtal där du eller ni förbinder er att fortlöpande ta emot barn upp till 18 år som behöver placeras. Jourhemmet är kontrakterat och ersätts med ett arvode motsvarande en heltidslön även när inget barn är placerat.

Kontakta våra familjehemsrekryterare så får du veta mer hur det fungerar.

Telefon: 0481-451 59

E-post: familjehemsrekrytering@nybro.se

Kontaktfamilj

Att vara kontaktfamilj innebär att ta emot ett barn eller syskon i hemmet en eller ett par helger per månad. Det är ett betydelsefullt och uppskattat stöd i barnets liv och fungerar som en extra familj.

Om kontaktfamilj

Intresseanmälan för att bli kontaktfamilj

Kontaktperson

Det kan finnas flera olika uppdrag som kontaktperson för barn, ungdom eller vuxen. Betydelsefullt är att ni träffas regelbundet för att umgås och göra aktiviteter tillsammans.

Om kontaktperson

Intresseanmälan för att bli kontaktperson

God man

Som god man stödjer du personer med till exempel ekonomin, ansöka om bidrag eller hjälpa till i myndighetskontakter.

Om god man

Intresseanmälan för att bli god man

Mer om frivilliginsatser

FamiljehemSverige utvecklad av Sveriges Kommuner och Landsting

“Min Insats” som bedrivs av Socialstyrelsen

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000