Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Utbildning & Barnomsorg

Information angående covid-19 för skola, vuxenutbildning och förskola.

Onsdagen den 9 februari upphörde merparten av restriktioner och rekommendationer kring covid-19. Just nu gäller följande:

  • Stanna hemma om du har symtom på covid-19. Undvik nära kontakt med andra under tiden som du är sjuk. Rekommendationen om att stanna hemma gäller alla åldrar. Den gäller även dig som är vaccinerad eller som tidigare har haft covid-19.
  • Förskolebarn kan, precis som äldre barn och vuxna, gå tillbaka till förskolan när de har blivit friska och har gott allmäntillstånd. De ska vara feberfria minst ett dygn innan återgång till förskolan.
  • Om du bor tillsammans med någon som har covid-19 behöver du inte stanna hemma, om du själv är frisk. Men var uppmärksam på om du blir sjuk och har symtom på covid-19 och stanna i så fall hemma.
  • Testning med PCR-test rekommenderas inte längre för allmänheten generellt. Testning rekommenderas endast för personal, patienter och omsorgstagare inom vården och äldreomsorgen.

Hantering av covid-19 i skolmiljö – Folkhälsomyndigheten

Restriktioner försvinner men tillfälliga förordningen är kvar – Skolverket

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000