Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Stängd, begränsad verksamhet

Med anledning av uppdaterade skärpta nationella riktlinjer anpassar vi verksamheterna på olika sätt för att begränsa smittspridningen av covid-19. Beslutet gäller till och med 7 februari, men kan komma att förlängas.

Medborgarkontoret öppnar igen den 25 januari. Med begränsning på endast en besökare i lokalen åt gången. Har du bokat besök med någon som jobbar i kommunen går det som vanligt bra att sitta ner i foajén och vänta så blir du upphämtad.

Behöver du prata med någon som jobbar i kommunen är det bättre att ringa till kommunens växel. Då kan du bli kopplad till rätt person och få hjälp via telefon, alternativt boka en tid för besök. Telefonnumret till kommunens växel är 0481-450 00.

Stängda verksamheter

  • Fritidsgården Mejeriet.
  • Kommunalt drivna inomhus sport- och fritidsanläggningar inklusive Nybro simhall. Undantag är yrkesverksam idrott och organiserad idrottsträning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.
  • Kommunens träffpunkter.
  • Kulturhuset Kristallens externa verksamheter, Folkan Bio.
  • Kulturskolans gruppverksamhet (viss individuell undervisning och undervisning på distans).
  • Lunchrestauranger daglig verksamhet stängt för allmänheten.
  • Nybro bibliotek. Tider för hämtning av beställt material måndag-fredag 10-17. Bokbussen kör samhällsturer men släpper in endast 1 person åt gången. Bibliotekets digitala tjänster fungerar precis som vanligt.
  • Nybro turistinformation, Resecentrum (nås via telefon 0481-450 85).
  • Strandvägens restaurang.
  • Öppna förskolan.

Begränsade verksamheter

Daglig verksamhet är öppen, anpassas med tider och alternativa lokaler.

Förskolan är öppen men anpassad.

Grundskola åk F-6 och fritidshem är öppet med anpassning och flexibla lösningar.

Gymnasium, högstadier – Undervisningen på högstadierna kommer från och med måndag 25 januari att stegvis och växelvis återgå till ordinarie undervisning på plats. Planen är för närvarande att undervisningen helt ska återgå till ordinarie undervisning på plats från och med vecka 9. Återgången sker på lite olika sätt på högstadieskolorna och detaljerad information skickas därför ut från respektive skola. Om smittspridningssituationen förvärras kan planerna komma att ändras.

Lunch för avhämtning erbjuds fortsatt till alla elever som har fjärr/distansundervisning. Elever kan hämta sin lunch på andra skolor och valet görs genom e-tjänsten:

Undervisningen på gymnasieskolan kommer från och med måndag 25 januari att gradvis återgå till undervisning i skolans lokaler genom att växla mellan närundervisning och fjärrundervisning. Planen är för närvarande att årskurs 3 ges närundervisning under vecka 4 och 5, och att årskurs 2 ges närundervisning under vecka 6 och 7. Introduktionsprogrammen (IM ges närundervisning. Elever kan bli inkallade för praktiska moment, prov och examinationer. Gymnasieskolan är även öppen för elever som är schemalagda i studieverkstaden. Om smittspridningssituationen förvärras kan planerna komma att ändras.

Lunch för avhämtning erbjuds fortsatt till alla elever som har fjärr/distansundervisning. Elever kan hämta sin lunch på andra skolor och valet görs genom e-tjänsten:

Korttillsyn LSS är öppet med begränsningar, genomförs på Mejeriet.

Individ- och familjeförvaltningens reception har öppet klockan 08.30-10.30.

Räddningstjänst – tillsyn & sotning. Genomförs i den utsträckning det är möjligt, lämpligt och genomförbart. Skyddsutrustning används vid behov.

Räddningstjänst – utbildning. Inga externa utbildningar eller externa besök. För övrigt anpassat. Under våren kommer digitala utbildningar att påbörjas. Information kommer hur detta skall genomföras. Praktiken kommer genomföras i mindre grupper.

Träffpunkt kopplat till försörjningsstöd (Del-ta) är fortfarande öppna.

Vuxenutbildning – all undervisning sker på distans.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000