Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Stängd, begränsad verksamhet

Med anledning av uppdaterade skärpta nationella riktlinjer anpassar vi verksamheterna på olika sätt för att begränsa smittspridningen av covid-19.

Stängd, begränsad verksamhet inom utbildning och barnomsorg

Stängda verksamheter

 • Folkan bio.
 • Kommunens träffpunkter. Träffpunkt kopplat till försörjningsstöd (Del-ta) är enbart öppen efter individuell bedömning.
 • Kulturhuset Kristallen.
 • Kulturskolan (undervisning på distans).
 • Lunchrestauranger daglig verksamhet stängt för allmänheten.
 • Nybro bibliotek har fortsatt stängt för fysiska besök till och med 11 april. Avhämtning av böcker utanför biblioteket. Skolbiblioteken öppna som vanligt.
 • Mejeriets fritidsgård.
 • Strandvägens restaurang stängt för allmänheten.
 • Strandvägens varmvattenbassäng.
 • Ungdomsservice är stängd för deltagare och allmänheten.
 • Öppna förskolan.
 • Kommunalt drivna inomhus sport- och fritidsanläggningar är stängda tills vidare. Undantag skolidrott och yrkesverksam idrott.
 • Nybro simhall är stängd tills vidare, undantag skolsim.
 • Gymnasieskolan går från och med den 30 mars över till fjärr/distansundervisning.

Begränsade verksamheter

Arbetsmarknadsenhet inom individ- och familjeförvaltningen har sin verksamhet på Tallen/ Brunnen vån fem. Möten sker så långt det är möjligt via telefon, mail eller digitalt. Den del som omfattas av SAMBA sker på samma sätt och vissa besök sker utomhus.

Bokbuss kör kvällsturer enligt turlista, dock enbart med ut-/inlån av böcker.

Daglig verksamhet är öppen, anpassas med tider och alternativa lokaler.

Dagverksamhet för personer med demenssjukdom har individuella bedömningar.

Förskolan är öppen men anpassad.

Fritidshem är öppet med anpassning och flexibla lösningar.

Grundskolan – Undervisningen i Grundskolans förskoleklass – årkurs 6 och Grundsärskola åk F-9 kommer att bedrivas på plats enligt ordinarie schema från och med måndag 12 april. Mer detaljerad information kommer lämnas från respektive skola.

Undervisningen i Grundskolans åk 7-9 kommer att bedrivas växelvis fjärr-/platsundervisning under vecka 15 och detaljerad information kommer lämnas från respektive skola.

E-tjänst för lunchbeställning högstadieelever

Information till vårdnadshavare om skolgång efter påsklovet, 210407

Gymnasieskolan – Undervisningen kommer successivt återgå till närundervisning. Under vecka 15 kommer skolan öppna för elever som är schemalagda i studieverkstaden, IM, samt att elever kan kallas in för praktiska moment, prov och examinationer. Under vecka 16 är planen att årskurs 3-elever ska ges närundervisning, årskurs 1- och årskurs 2-elever ges fjärrundervisning.

E-tjänst för lunchbeställning gymnasieelever

Individ- och familjeförvaltningens reception har öppet klockan 08.30-12.00.

Integration inom individ- och familjeförvaltningen (IFF) sker till exempel SO-undervisning digitalt. Gnistan integrationsenhet är stängd, och besökare hänvisas till receptionen på IFF.

Nybro turistinformation och Resecentrum håller väntsalen öppen. Resecentrum är stängt tills vidare. Är du i behov av tidtabeller finns det att hämta på medborgarkontoret.

Korttillsyn LSS är öppen och genomför som vanligt på Mejeriet. De som har beslut om korttidstillsyn på Stjärnan sker inte optimalt då vi i nuläget inte klarar av att verkställa beslut på grund av för lite lokaler i förhållande till de barn som är beviljade insatsen. Diskussion pågår i samverkan med lärande- och kulturförvaltningen om eventuell verksamhet på Ljunghaga.

Medborgarkontoret tar endast emot besökare åt gången i lokalen. För att bli kopplad till rätt person och få hjälp via telefon, alternativt boka en tid för besök ber vi dig ringa kommunens växel på 0481-450 00.

Räddningstjänst – tillsyn & sotning. Genomförs i den utsträckning det är möjligt, lämpligt och genomförbart. Skyddsutrustning används vid behov.

Räddningstjänst – utbildning. Inga externa utbildningar eller externa besök. För övrigt anpassat.

Servering på avdelningarna särskilt boende (SÄBO) säkerställs av boendechef.

Träffpunkt kopplat till försörjningsstöd (Del-ta) är fortfarande öppna.

Vuxenutbildning – all undervisning sker på distans.

Kontakta oss

Bygglov & Anmälan

Om du har frågor om bygglov eller anmälan kontakta kommunens bygglovsenhet via kommunens växel 0481-450 00 eller samhallsbyggnad@nybro.se.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000