Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Stängd, begränsad verksamhet

Med anledning av uppdaterade skärpta nationella och regionala riktlinjer anpassar vi verksamheterna på olika sätt för att begränsa smittspridningen av covid-19. Nedan hittar du en lista på de verksamheter inom Nybro kommun som för närvarande håller stängt eller är begränsade.

Stängda verksamheter

  • Folkan bio.
  • Kommunens träffpunkter/mötesplatser. Träffpunkt kopplat till försörjningsstöd (Del-ta) är enbart öppen efter individuell bedömning.
  • Kulturhuset Kristallen.
  • Lunchrestauranger daglig verksamhet stängt för allmänheten.
  • Ungdomsservice är stängd för deltagare och allmänheten.
  • Öppna förskolan.
  • Strandvägens varmvattenbassäng är stängd för allmänheten. Bassängen planeras att öppnas vecka 34, med reservation för förändring beroende på hur smittoläget ser ut då.

Begränsade verksamheter

Arbetsmarknadsenhet inom individ- och familjeförvaltningen har sin verksamhet på Tallen/ Brunnen vån fem. Möten sker så långt det är möjligt via telefon, mail eller digitalt. Den del som omfattas av SAMBA sker på samma sätt och vissa besök sker utomhus.

Bokbuss kör kvällsturer enligt turlista, dock enbart med ut-/inlån av böcker.

Daglig verksamhet är öppen, anpassas med tider och alternativa lokaler.

Dagverksamhet för personer med demenssjukdom har individuella bedömningar.

Förskolan är öppen men anpassad.

Fritidshem är öppet med anpassning och flexibla lösningar.

Grundskolan – Undervisningen i Grundskolans förskoleklass – årkurs 6, Grundsärskola åk F-9 och högstadie kommer att bedrivas på plats enligt ordinarie schema från och med måndag 19 april. Mer detaljerad information kommer lämnas från respektive skola.

Information till vårdnadshavare om återgång till ordinarie undervisning högstadiet vecka 16.

Gymnasieskolan – På Åkrahällskolans hemsida finns den senaste informationen.

E-tjänst för lunchbeställning gymnasieelever

Individ- och familjeförvaltningens reception är öppen mellan 8.30-10.30 från 12 juli till och med 9 augusti. Den 10 augusti, vecka 32 är receptionen öppen ordinarie tid, 8.30-12.00.

Integration inom individ- och familjeförvaltningen (IFF) sker till exempel SO-undervisning digitalt. Gnistan integrationsenhet är stängd, och besökare hänvisas till receptionen på IFF.

Nybro bibliotek öppnar med begränsningar från 3 juni 2021. Läs mer om vad som gäller på bibliotekets webbplats.

Nybro simhall öppnar med begränsningar från 13 augusti. Läs mer om öppettider på Nybro simhalls webbplats. Varmt välkomna att bada med hänsyn om varandra!

Korttillsyn LSS är öppen och genomförs som vanligt på Mejeriet. De som har beslut om korttidstillsyn på Stjärnan sker inte optimalt då vi i nuläget inte klarar av att verkställa beslut på grund av för lite lokaler i förhållande till de barn som är beviljade insatsen. Diskussion pågår i samverkan med lärande- och kulturförvaltningen om eventuell verksamhet på Ljunghaga.

Medborgarkontoret tar endast emot besökare åt gången i lokalen. Öppet måndag-fredag: 07.30-16.00. För att bli kopplad till rätt person och få hjälp via telefon, alternativt boka en tid för besök ber vi dig ringa kommunens växel på 0481-450 00.

Mejeriet är öppet för mellanstadieelever på måndagar kl. 17-19.

Räddningstjänst – tillsyn & sotning. Genomförs i den utsträckning det är möjligt, lämpligt och genomförbart. Skyddsutrustning används vid behov.

Räddningstjänst – utbildning. Inga externa utbildningar eller externa besök. För övrigt anpassat.

Servering på avdelningarna särskilt boende (SÄBO) säkerställs av boendechef.

Träffpunkt kopplat till försörjningsstöd (Del-ta) är fortfarande öppna.

Vuxenutbildning – all undervisning sker på distans.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000