Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Inför besök på vård- och omsorgsboende

Vi är mycket rädda om våra äldre och för att säkerställa besöken har vi tagit fram riktlinjer utifrån Folkhälsomyndigheten rekommendationer och Socialstyrelsens föreskrifter.

Samspelet mellan boende, personal och närstående kommer att vara viktigt för att skapa ett hållbart och säkert sätt att ta emot dig som nu vill träffa nära och kära.

Inför besöket på vård- och omsorgsboendet

  • Kontakta personalen genom att ringa på klocka/telefon innan du går in på boendet. Personalen kommer som försiktighetsåtgärd att fråga besökare angående förkylningssymtom och svara på eventuella frågor kring besöket.
  • Vi vill att du använder handsprit eller tvättar händerna både innan och efter ditt besök. Det kommer att finnas desinfektionsmedel och/eller möjlighet att tvätta dem vid ingången.
  • Det är av yttersta vikt att besökare håller ett behörigt avstånd på minst 2 meter. Besökare ansvarar för att avståndet hålls.
  • Träffas hellre utomhus än inomhus om vädret tillåter. Risken för smitta är liten när man umgås utomhus – men tänk på att hålla ett avstånd till andra.
  • Vid önskemål kan skyddsutrustning erhållas. Vänligen kontakta personal.
  • Besök på boende sker endast i den anhöriges lägenhet.
  • Antalet besökande bör begränsas till högst två personer per besökstillfälle.

Dela gärna med dig av den här informationen till dina vänner och bekanta.

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000