Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Ändrad tolkning av förbud mot alkoholservering

Nybro kommun ändrar tolkningen av hur restauranger ska agera efter avslutad alkoholförsäljning på kvällen. Från och med den 2 februari behöver inte restaurangerna tömma lokalen när alkoholserveringen avslutas på grund av förbudet mot alkoholservering efter klockan 20.00.

Regeringen beslutade 14 januari att förlänga förbudet att servera annan alkohol än folköl efter klockan 20:00 av smittskyddsskäl för att minska spridningen av coronaviruset. Förbudet ska gälla till och med 7 februari, men kan komma att förlängas. Från början var alla restauranger tvungna att tömma sina lokaler före klockan 20.30. Nu ändras den tolkningen i Nybro kommun.

Med tanke på det tolkningsutrymme som finns om den förordning som nu gäller så har Nybro kommun gjort ett ställningstagande om att ändra kravet på utrymning. Nybro kommun har också vägt in att vi bedömer att risken för smittspridning inte ökar om gästerna får sitta kvar en stund efter att alkoholserveringen avslutats. Det här ställningstagandet gäller tills vidare.

Detta innebär att restauranger som avbryter servering av alkoholdrycker klockan 20.00 och övergår till servering av folköl och lättdrycker inte behöver utrymma lokalen. Det blir alltså tillåtet att låta restaurangens gäster sitta kvar.

Så här lyder den nya regeltolkningen som Nybro kommun följer:

Efter klockan 20:00 får inga andra alkoholdrycker än folköl serveras. Klockan 20:30 ska all alkohol förutom folköl vara bortplockad från borden och gästerna. Under tiden får gästerna sitta kvar vid sina bord.

Det är av yttersta vikt att alla krögare följer bestämmelserna om att alkoholdryckerna ska vara bortplockade för att undvika att vi ändrar vårt ställningstagande.

Nybro 2021-02-01

Christina Davidson (c)

Kommunstyrelsens ordförande

Nybro kommun

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000