Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Jobb & Företagande

Med anledning av spridningen av coronaviruset covid-19 har vi samlat ett antal länkar där du du som företagare i Nybro kommun kan hitta viktig information.

Vi som jobbar med näringslivsfrågorna i kommunen vill hjälpa er och guida er rätt. Vi finns här för att lyssna på vilka utmaningar ni står inför. Vi tar också tacksamt emot information från er om ni har resurser som på olika sätt kan vara till hjälp i den rådande situationen.

Har ni frågor, vars svar inte finns genom länkarna nedan, eller information att ge når ni oss här – Har ni frågor, förslag eller annat ni vill förmedla, hör av er till oss.

Näringslivschef, Maria Faltin
maria.faltin@nybro.se

Destinationsansvarig- handel och besöksnäring, Susanne Stockman
susanne.stockman@nybro.se

Information och kontaktuppgifter gällande jourhavande företagslots.

Hålla dig uppdaterad

  • Verksamt.se samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information om det nya coronaviruset som är viktig för dig som företagare att känna till.
  • Tillväxtverkets information om vad som gäller för korttidspermittering. Staten går in med kraftiga subventioner för att täcka en del av kostnaderna.
  • Nybro kommun följer händelseutvecklingen och tar löpande del av Folkhälsomyndighetens rapportering, råd och riktlinjer.
  • Svenskt Näringsliv för dialog med regeringen angående de negativa konsekvenserna Corona medför för svenska företagare. Här kan du läsa om Svenskt Näringslivs ståndpunkter.
  • Folkhälsomyndigheten har tagit fram information och underlag till arrangörer av evenemang med färre än 500 deltagare. Bland annat finns en checklista med saker att tänka på för att minska risken att Covid-19 sprids.
  • Information från Försäkringskassan angående reglerna för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vab.
  • Information från Regeringen gällande bland annat stöd till företag.
  • Information om UD:s arbete med anledning av coronaviruset.
  • Livsmedelsverket informerar om hur företag ska tänka och agera vid hantering av livsmedel.

Mer information om coronaviruset covid-19 och hur du som företagare kan påverkas går det att läsa om i månadens nyhetsbrev från Nybro kommuns näringslivsenhet.

Nedladdningsbara pdf-filer

Information till dig som är företagare i Nybro kommun

Information till företagare som hanterar livsmedel i Nybro kommun

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000