Lyssna på denna webbplatsen

Använd vår lyssna-tjänst "ReadItSpeak" för att få webbplatsens innehåll uppläst direkt i webbläsaren.

Translate this webpage

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Select your language in the list below.

Parker, torg och lekplatser

I år vill vi uppmärksamma solens färger. Årets sommarblomsprogram kommer att visa på ett gyllene färgtema. Det ljusgula och det gyllene är solens färger och symboliserar intellektet, intuitionen, tron och godheten. I den japanska och kinesiska kulturen symboliserar den orange färgen kärlek och lycka.

Frågor att reflektera vidare över är om färger i allmänhet har en objektiv påverkan på oss människor och/eller är kulturellt betingat. Förra året var temat färgerna blått och rosa i förhållande till rådande normer, kön och hur det har sett ut historiskt.

I stadsmiljön planeras i år arbete med omformning av Sveaplan och Stadshusplan i en andra etapp.

Vi fortsätter att uppmärksamma vikten och behovet av ekosystemtjänster. De pollinerande insekterna såväl honungsbin som övriga solitära insekter av bin och fjärilar bidrar bl.a. till att växterna fortplantar sig och ger högre avkastning av frukt och grödor. Vi kommer därför att underhålla och att fortsätta utveckla våra permanenta planteringar och boplatser för pollinerande insekter med tidigare bidrag från Länsstyrelsen. Vi kommer även att sköta om två bikupor för honungsproduktion av Nybro stadshonung, säger stadsträdgårdsmästare Thomas Bergström.

Orienteringskarta stadsnära parker

Parkkarta med numrering1= Badhusparken
2=Bolanders park (Stationsparken)
3= Ljungdahlsparken
4= Stadshusplan
5=Stadskärnan
6=Sveaparken
7=Millenium parken
8= Svartgöl

 

 

 

20160613_104136

20160527_134738

 

Hjälpte den här informationen dig?

Tack för att du bidrar!

Dina åsikter hjälper oss att bli bättre.

Respons

Observera att vi inte kan svara på några frågor här! Formuläret är endast till för att ge oss feedback på sidans innehåll. För frågor hänvisar vi till vårt medborgarkontor:
0481-45 000