Madesjöskolan har Sveriges piggaste klassrum

Sveriges piggaste klassrum finns på Madesjöskolan klass 1. De är en av vinnarna i tävlingen ”Sveriges piggaste klassrum” som anordnas av ActiveS Skola.

Tävlingen går ut på att skapa ett klassrum och en miljö där rörelse blir en del av barnens vardag, säger läraren Mikaela Thorén. Hon och kollegan Veronica Simonsson har tillsammans skapat en mängd olika aktiviteter som inkluderas i undervisningen.

Det kan till exempel vara en kombination av fysisk aktivitet och matematik. När vi ska räkna 10-hopp så hoppar vi också fysiskt. Mikaela berättar att de också kör Tabata 1-2 gånger i veckan.

– Tabata är en pulshöjande aktivitet med enkla rörelser där barnen kör järnet, säger Mikaela. Vi har också en aktivitet där vi ”tokspringer” i 20 sekunder samtidigt som vi räknar.

Konceptet bygger på den forskning som finns att rörelse under skoldagen ger energi och ork till skolarbetet.

– Man får anpassa övningarna efter hur barnen är, ibland passar det med lite lugnare aktiviteter och ibland en längre paus för att köra intervallöpning på fotbollsplanen, säger Mikaela.

Barnen tycker att det är väldigt roligt med övningarna och det är roligt att både Mikaela och Veronica också alltid är med. Klass 1 på Madesjöskolan är glada och stolta över att deras klassrum är ett av Sveriges piggaste. Vinsten är ett antal träningsredskap och en matta som kommer att finnas i klassrummet.

Stort grattis till vinsten!

Datum för publicering | skapad: 2019-06-20
Webbredaktör: Denise Aloandersson | denise.aloandersson@nybro.se
Id: inlägg: 7370 - kategori: 2

Barn & Utbildning

  Dexter skola

Dexter är en e-tjänst där du har möjlighet att registrera sjukfrånvaro.

  Nytänkande elever på Åkrahällskolan bygger framtidens Nybro

Att jobba med Ung Företagsamhet är en betydelsefull satsning och ger stora samhällsekonomiska vinster. Därför är det angeläget att erbjuda entreprenörskap tidigt i undervisningen såsom på Åkrahällskolan. Genom att ta tillvara på möjligheterna med entreprenörskap kan fler se fördelarna med företagande. På så sätt kan vi tillsammans bygga ett större Nybro.

  Skolstart i Nybro kommun

Äntligen börjar skolan! I morgon tisdag den 20 augusti börjar äntligen skolan igen. Alla skolbarn är hjärtligt välkomna till en [...]

 Arbetssökande

Här hittar du all information om: Arbetssökande (kategori).

 Barnomsorg

Här hittar du all information om: Barnomsorg (kategori).

  Bästa skolkommun 2016

För 15:e året i rad utser Lärarförbundet årets skolkommun. Vi är stolta över att kunna konstatera att Nybro kommun åter [...]

 Grundskolor

Här hittar du all information om: Grundskolor (kategori).

 Gymnasieskolor

Här hittar du all information om: Gymnasieskolor (kategori).

 Lov & fritid

Här hittar du all information om: Lov & fritid (kategori).