Barnen tar upp kampen mot skräpet

Under några veckor har många av våra förskolor och skolor varit ute och gjort en hjälteinsats för miljön! Nu när våren och ljuset är här igen efter vintern syns skräp som finns i vår natur allt tydligare.

Att gemensamt hjälpas åt att hålla rent är ett initiativ i regi av  Håll Sverige Rent. En mycket uppskattad årlig händelse bland landets alla förskolor och skolor! Nedskräpning är en viktig miljöfråga. Skräpplockardagarna är en bra pedagogisk utgångspunkt i lärandet för en hållbar utveckling.

Blir du inspirerad av barnen? Då kanske du också vill hjälpa till! Kanske vill du prova plogging vid nästa joggingtur! Att  Plogga har blivit en folkrörelse där själva aktiviteten går ut på att plocka skräp samtidigt som man joggar. Det går lika bra att promenera, åka skateboard, cykla, simma eller annat.

Tack för att du inte slänger skräp i naturen!

Utsikt över sjö med texten "Vi håller Nybro rent"

Datum för publicering | skapad: 2019-05-02
Webbredaktör: Denise Aloandersson | denise.aloandersson@nybro.se
Id: inlägg: 7226 - kategori: 2

Barn & Utbildning

  Dexter skola

Dexter är en e-tjänst där du har möjlighet att registrera sjukfrånvaro.

  Nytänkande elever på Åkrahällskolan bygger framtidens Nybro

Att jobba med Ung Företagsamhet är en betydelsefull satsning och ger stora samhällsekonomiska vinster. Därför är det angeläget att erbjuda entreprenörskap tidigt i undervisningen såsom på Åkrahällskolan. Genom att ta tillvara på möjligheterna med entreprenörskap kan fler se fördelarna med företagande. På så sätt kan vi tillsammans bygga ett större Nybro.

  Skolstart i Nybro kommun

Äntligen börjar skolan! I morgon tisdag den 20 augusti börjar äntligen skolan igen. Alla skolbarn är hjärtligt välkomna till en [...]

 Arbetssökande

Här hittar du all information om: Arbetssökande (kategori).

 Barnomsorg

Här hittar du all information om: Barnomsorg (kategori).

  Bästa skolkommun 2016

För 15:e året i rad utser Lärarförbundet årets skolkommun. Vi är stolta över att kunna konstatera att Nybro kommun åter [...]

 Grundskolor

Här hittar du all information om: Grundskolor (kategori).

 Gymnasieskolor

Här hittar du all information om: Gymnasieskolor (kategori).

 Lov & fritid

Här hittar du all information om: Lov & fritid (kategori).