Sommarpraktik 2018

Du som är skriven i Nybro kommun, och går i årskurs 9 på högstadiet alternativt årskurs 1 eller 2 på gymnasiet, kan nu söka sommarpraktik! Sommarpraktiken är uppdelad i tre perioder med start vecka 25-28, 28-30 samt 30-32. Man får endast ha en praktikplats i en av perioderna.

Arbetstid och lön

Arbetstiden är 4 eller 6 timmar per dag beroende på om man jobbar två eller tre veckor. Detta innebär en total praktiktid på 60 timmar.
I år är lönen för dig som är fyllda 18 år 80,40 kr/timme, inklusive semesterersättning. För dig som är under 18 år är lönen 72,40 kr/timme, inklusive semesterersättning.
Vi kommer så gott det går att försöka ta hänsyn till dina önskemål, intressen och vilken period du önskar. Vi kan dock inte garantera att du får den plats eller period du önskar. Om det blir fler sökanden än praktikplatser kommer platserna att lottas ut. Du som får en praktikplats kommer att få besked via e-mail senast 5/5.

Områden där det är möjligt att söka praktik är:

-Vård/Omsorg: Här praktiserar du på ett äldreboende, gruppboende eller daglig verksamhet med äldre eller funktionsnedsatta. Dina praktikuppgifter kan innebära att hjälpa till vid måltider, promenader, aktiviteter som läsning, spela spel, baka m.m.

-Barn och fritid: Här praktiserar du på förskola med barn i åldern 1-5 år eller på fritidshem med barn i åldern 6-9 år. Du är tillsammans med barnen i den lärande leken t.ex. pussla, bygga, rollekar, utevistelser, måltider samt städ och tvätt av material.

-Bibliotek: Här praktiserar du på Nybro Bibliotek med inre biblioteksuppgifter såsom gallring, bokuppsättning m.m.

-Vaktmästeri: Här arbetar du med blanda annat att rensa ogräs, renhållning i parker, renhållning på badplatser och på badbryggor, röja bort taggtrådsstängsel, bygga nytt elstängsel, olja och eventuellt måla läktare, underhåll av ex. utegymmet i Svartbäcksmåla

-Sport och fritid: Här arbetar du i t.ex. simhallen med simundervisning, städ, bevakning. För att praktisera i simhallen krävs en god kunskap i simning. Arbete inom föreningar förekommer vilket oftast innebär skötsel av mark och byggnader som tillhör föreningen.

-Personalenheten: Hjälpa till med att ta fram presentationsmaterial, marknadsföringsmaterial m.m.

-Nybro Energi: Här arbetar du med att digitalisera ritningar genom scanning med mera.

– Integrationsenheten: Här arbetar du med att vara behjälplig i gruppaktiviteter som vänder sig till nyanlända. Hjälper till med förberedelser samt vara behjälplig i undervisning i språk och hälsa genom ex samtalsgrupper, träning m.m. Här är det viktigt att du är framåt och vågar ta för dig.

– Sommaraktiviteter: Detta är ett projekt som kommunen driver tillsammans med Fryshuset. Det innebär att du kommer vara med på dagliga aktiviteter för barn 6-15 år. Bollspel, lekar, fiske, musik mm.

Ansökningsperioden för 2018 är mellan den 5 april – 22 april.
Vi tar inte emot några ansökningar efter denna period.

Viktigt för dig som vill söka sommarpraktik inom Förskola/fritidshem/sommaraktiviteter!
Sedan 2009 gäller för alla som ska praktisera inom områden där man kommer i kontakt med barn, att man måste lämna ett Utdrag ur belastningsregister till arbetsgivaren, i detta fall Nybro kommun.
Utdraget är ett brev från polismyndigheten där de skriver om du varit straffad för något. Fyll i dina personuppgifter och skicka in det till polismyndigheten. Det kan ta två – tre veckor innan svaret skickas hem till dig. Därför är det viktigt att du beställer detta direkt om du sökt ovanstående i första eller andra hand, så du har det klart ifall du får praktikplats.

Har du några frågor, kontakta gärna:
Johanna Engelholm, telefon 0481-45101 eller e-post:  johanna.engelholm@nybro.se

Sommapraktik 2018 (Avpublicerades den 2018-04-22 23:59)

Meddelande

Detta formulär är inte tillgängligt längre.

Relaterat: Karta/adress för: Sommarpraktik 2018

Datum för publicering | ändrad: 2018-06-05 | skapad: 2018-04-05
Webbredaktör: Anders Jonasson | anders.jonasson@nybro.se
Id: inlägg: 4062 - kategori: 246

Arbetssökande

  Sommarpraktik 2018

Du som är skriven i Nybro kommun, och går i årskurs 9 på högstadiet alternativt årskurs 1 eller 2 på gymnasiet, kan nu söka sommarpraktik!