Sommarpraktik 2017

Du som är skriven i Nybro kommun, och går i årskurs 9 på högstadiet alternativt årskurs 1 eller 2 på gymnasiet, kan nu söka sommarpraktik! Sommarpraktiken är uppdelad i två perioder med start vecka 25-27 samt vecka 30-32. Man får endast ha en praktikplats i en av perioderna.

Nytt för i år är att du har möjlighet att, om du ej får en praktikplats i första uttagningen så har du möjlighet att redan nu välja att stå som reserv inom området Mark och service. Detta innebär att du kan få chansen till en praktikplats om någon tackar nej till sin plats eller hoppar av sin praktikperiod. Var då beredd på att vi kan kontakta dig redan när praktiken påbörjats om någon väljer att hoppa av.

Arbetstid och lön
Arbetstiden är 4 eller 6 timmar per dag beroende på om man jobbar två eller tre veckor. Detta innebär en total praktiktid på 54 eller 60 timmar.
I år är lönen för dig som är fyllda 18 år 80,40 kr/timme, inklusive semesterersättning. För dig som är under 18 år är lönen 72,40 kr/timme, inklusive semesterersättning.
Observera att du som har praktik första perioden kommer att praktisera fyra eller sex timmar mindre v.25, då midsommarafton är en ledig dag och ingen ersättning utgår denna dag.

Vi kommer så gott det går att försöka ta hänsyn till dina önskemål, intressen och vilken period du önskar. Vi kan dock inte garantera att du får den plats eller period du önskar. Om det blir fler sökanden än praktikplatser kommer platserna att lottas ut. Du som får en praktikplats kommer att få besked via e-post senast 5/5.

Områden där det är möjligt att söka praktik är:

  • Vård/Omsorg: Här praktiserar du på ett äldreboende eller daglig verksamhet med äldre eller funktionsnedsatta. Dina praktikuppgifter kan innebära att hjälpa till vid måltider, promenader, aktiviteter som läsning, spela spel, baka m.m.
  • Barn och fritid: Här praktiserar du på förskola med barn i åldern 1-5 år eller på fritidshem med barn i åldern 6-9 år. Du är tillsammans med barnen i den lärande leken t.e.x pussla, bygga, rollekar, utevistelser, måltider samt städ och tvätt av material.
  • Bibliotek: Här praktiserar du på Nybro Bibliotek med inre biblioteksuppgifter såsom gallring, bokuppsättning m.m.
  • Mark och service: Här arbetar du med bland annat att rensa ogräs, renhållning i parker, renhållning på badplatser och på badbryggor, målning och tvättning av fasader och murar, assistera vid olika typer av underhållsarbeten, tvätta bilar, klippa och rensa sly, applicering av träskydd (oljning).
  • Sport och fritid: Här arbetar du i t.ex. simhallen med simundervisning, städ, bevakning. Eventuellt kan arbete inom föreningar förekomma vilket oftast innebär skötsel av mark och byggnader som tillhör föreningen.
  • Sommaraktiviteter för barn: Var med på dagliga aktiviteter för barn 6-15 år. Bollspel, lekar, fiske, musik mm. Mer information om detta kommer att ges vid möte med bland annat Fryshuset, till de som blir utvalda till denna praktikplats.

Ansökningsperioden för 2017 är mellan den 1 april t.o.m. den 21 april.
Vi tar inte emot några ansökningar efter denna period.
Du ansöker via formuläret nedan.

Viktigt för dig som vill söka sommarpraktik inom förskola/fritidshem/vaktmästeri/bad
Sedan 2009 gäller för alla som ska praktisera inom områden där man kommer i kontakt med barn, att man måste lämna ett  utdrag ur polisens belastningsregister till arbetsgivaren, i detta fall Nybro kommun.

Utdraget är ett brev från polismyndigheten där de skriver om du varit straffad för något. Fyll i dina personuppgifter och skicka in det till polismyndigheten.
Det kan ta två – tre veckor innan svaret skickas hem till dig. Därför är det viktigt att du beställer detta direkt om du sökt ovanstående i första eller andra hand, så du har det klart ifall du får praktikplats.

Du lämnar in detta utdrag i samband med att vi ses på informationsträffarna 17-18/5.

Har du några frågor, kontakta gärna:
Johanna Engelholm, telefon 073-079 96 85 eller e-post  johanna.engelholm@nybro.se

Välkommen med din ansökan!

Sommapraktik 2017 (Avpublicerades den 2017-04-21 23:59)

Meddelande

Detta formulär är inte tillgängligt längre.

Relaterat: Karta/adress för: Sommarpraktik 2017

Datum för publicering | ändrad: 2017-11-03 | skapad: 2017-03-30
Webbredaktör: Johanna Callenryd | johanna.callenryd@nybro.se
Id: inlägg: 4062 - kategori: 246

Arbetssökande

  Sommarpraktik 2017

Du som är skriven i Nybro kommun, och går i årskurs 9 på högstadiet alternativt årskurs 1 eller 2 på [...]