Mitt i Näringslivet – Webbsändning för starkt näringsliv i Kalmar Län

Webbsänt näringslivsaktuellt i coronatider.

Från Oskarshamn livesänder vi under åtta tisdagar 55 minuter fullspäckade med information och inspiration för näringslivets olika parter i hela Kalmar län.

När? Tisdagar kl. 12:05 – 13:00. Mellan 21 april och 9 juni.

Var? Länk till livesändningarna finns via Facebooksidan ” Mitt i Näringslivet” samt publiceras på respektive kommuns hemsida i länet.

Aldrig har väl behovet av att samlas tillsammans varit större?

I tider där klimatet för näringslivet är tufft och nya förutsättningar avlöser varandra så bjuder vi nu in till en serie näringslivsluncher från mitt i länet, mitt på dagen och mitt i veckan.

Det är en unik kraftsamling som ska lyfta viktiga frågor och som sätter fokus på lösningar när vi nu ställer om vårt samhälle.

Om programserien

Deltagande i programmen är representanter som ger nyttig och aktuell information om stöd, restriktioner eller möjliga stöd som näringslivet kan ha nytta av.

Näringslivscheferna från alla tolv kommunerna deltar med en nulägesanalys och spaningar utifrån sin lokala och regionala verklighet. Vi möter också företagare som berättar om goda exempel eller efterlyser samarbete t ex. För att få dialog och engagemang från tittare tar vi in frågor och synpunkter direkt i programmet.

Tanken är att intresserade kan sitta vid sin dator, gärna äta en take away -lunch, och följa mötet. I dessa tider sitter många hemma och jobbar så det blir ett sätt att nå ut med både information och inspiration för att hålla igång och samla näringslivet i länet.

Som gäster möter vi förutom de tolv näringslivsansvariga i varje kommun också företagare som inspirerar med goda exempel och idéer. Till varje program har vi bjudit in personer som kan ge aktuell och nyttig information från till exempel Almi, Skatteverket, Tillväxtverket. De två sista programtillfällena ägnas åt fokusområden med sikte på framtiden och tiden efter Corona. Vi vill inte fastna i nuläget, utan också ge hopp och visa möjligheter för framtiden.

Program livesändningarna

Tisdagar kl. 12:05 – 13:00
De 6 st. första tillfällena hålls det fokus på 2 st. kommuner i länet respektive datum

Upplägget varje sådant tillfälle är detsamma:

 • Information från Myndighet och/eller Regional aktör
 • Näringslivschef från kommun informerar om nuläget och kommunala                satsningar
 • Företagare i kommunen ger sin bild, behov och lösninga
 • De 2 st. sista tillfällena är Temaorienterade och har ett fokus på hela länet.

Samtliga datum:

 • 21 april
 • 28 april
 • 5 maj
 • 12 maj
 • 19 maj
 • 26 maj
 • 2 juni –  Framtidens industri
 • 9 juni – Blir det som vanligt igen?

Direktlänk till samtliga facebookevent:
 Mitt i näringslivet- events

Kontaktpersoner:
Johanna Wihl, näringslivschef – Oskarshamns kommun
johanna.wihl@oskarshamn.se, 0491–76 43 23

Jessica Bergsjö, programledare  – Firman AB
jessica@firmanab.se, 0760-33 37 99

Datum för publicering | skapad: 2020-04-27

Aktiviteter för näringslivet

  20-05-07 Starta eget träff

Starta eget information och inspiration för dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner [...]

  Smart Industri Kalmar län

SIK- Smart Industri Kalmar län, ett samarbete över hela länet genom organisationen IUC Kalmar län (Industriellt utvecklingscentrum). IUC har tilldelats [...]