Sommarpraktik 2019

Du som är skriven i Nybro kommun, och går i årskurs 9 på högstadiet alternativt årskurs 1 eller 2 på gymnasiet, dock ej fyllda 18 år, kan nu söka sommarpraktik! Sommarpraktiken är uppdelad i två perioder med start vecka 25-27 samt  vecka 30-32. Man får endast ha en praktikplats i en av perioderna.

Arbetstid och lön

Arbetstiden är 4 eller 6 timmar per dag beroende på om man jobbar två eller tre veckor. Detta innebär en total praktiktid på 60 timmar.

I år är lönen 75,40 kr/timme, inklusive semesterersättning.

Vi kommer så gott det går att försöka ta hänsyn till dina önskemål, intressen och vilken period du önskar. Vi kan dock inte garantera att du får den plats eller period du önskar. Om det blir fler sökanden än praktikplatser kommer platserna att lottas ut. Du som får en praktikplats kommer att få besked via e-mail senast 21/4.

Områden där det är möjligt att söka praktik är:

-Vård/Omsorg: Här praktiserar du på ett äldreboende, gruppboende eller daglig verksamhet med äldre eller funktionsnedsatta. Dina praktikuppgifter kan innebära att hjälpa till vid måltider, promenader, aktiviteter som läsning, spela spel, baka m.m.

Barnomsorg: Här praktiserar du på förskola med barn i åldern 1-5 år eller på fritidshem med barn i åldern 6-9 år. Du är tillsammans med barnen i den lärande leken t.ex. pussla, bygga, rollekar, utevistelser, måltider samt städ och tvätt av material.

-Bibliotek: Här praktiserar du på Nybro Bibliotek med inre biblioteksuppgifter såsom gallring, bokuppsättning m.m.

-Ungdomsservice (tidigare vaktmästeri): Här arbetar du med bl.a. att rensa ogräs, renhållning i parker, renhållning på badplatser och på badbryggor, röja bort taggtrådsstängsel, bygga nytt elstängsel, olja och ev. måla läktare, underhåll av ex. utegymmet i Svartbäcksmåla

-Sport och fritid: Här arbetar du i t.ex. simhallen med simundervisning, städ, bevakning. För att praktisera i simhallen krävs en god kunskap i simning. Arbete inom föreningar förekommer vilket oftast innebär skötsel av mark och byggnader som tillhör föreningen.

-Orrefors park: Här arbetar du med turism och service, bl.a. i parken, museet och i Hammarsmedjan.

-Madesjö hembygdsmuseum: Här arbetar du i museet med att bl.a. ta inträde, servera kaffe, hjälpa till vid öppning och stängning.

Ansökningsperioden för 2019 är mellan den 25 mars t.o.m. 7 april.
Vi tar inte emot några ansökningar efter denna period.

Viktigt för dig som vill söka sommarpraktik inom Förskola/fritidshem/sommaraktiviteter!

Sedan 2009 gäller för alla som ska praktisera inom områden där man kommer i kontakt med barn, att man måste lämna ett Utdrag ur belastningsregister till arbetsgivaren, i detta fall Nybro kommun.

Utdraget är ett brev från polismyndigheten där de skriver om du varit straffad för något. Fyll i dina personuppgifter och skicka in det till polismyndigheten. Det kan ta två – tre veckor innan svaret skickas hem till dig. Därför är det viktigt att du beställer detta direkt om du sökt ovanstående i första eller andra hand, så du har det klart ifall du får praktikplats.

Har du några frågor, kontakta gärna: Johanna Engelholm, telefon 0481-45101 eller e-post  johanna.engelholm@nybro.se Tilda Josefsson, telefon 0481-45100 eller e-post  tilda.josefsson@nybro.se

Sommapraktik 2019 (Avpublicerades den 2019-04-07 23:59)

Meddelande

Detta formulär är inte tillgängligt längre.

 

”Vi tillämpar alltid gällande personuppgiftslagen när vi behandlar dina personuppgifter. Du har rätt till information om när och hur dina personuppgifter behandlas.

Dina personuppgifter behandlas av Kommunstyrelseförvaltningen i Nybro Kommun. Vi sparar ditt namn, adress, telefonnummer samt personnummer till dess att du fått din lön utbetald.

Har du några frågor kan du kontakta Nybro Kommuns dataskyddsombud genom att ringa 0481-452 30 eller skicka e-post till  dataskyddsombud@nybro.se. Om du är missnöjd med vår hantering av dina personuppgifter kan du klaga hos tillsynsmyndigheten Dataskyddsmyndigheten.”

Relaterat: Karta/adress för: Sommarpraktik 2019

Datum för publicering | ändrad: 2019-12-01 | skapad: 2019-03-25

Lediga jobb, arbetssökande och studerande

  Jobba på Nybro kommun

Det finns flera bra anledningar till varför det är intressant och utmanande att arbeta hos oss. Det främsta är att [...]

  Omsorgsutbildning ger arbete

Att arbeta inom omsorgsförvaltningen innebär att utföra viktiga uppdrag. Varje dag får du göra en verklig insats och hjälpa människor [...]

  Sommarpraktik 2019

Du som är skriven i Nybro kommun, och går i årskurs 9 på högstadiet alternativt årskurs 1 eller 2 på gymnasiet, kan nu söka sommarpraktik!

  Examensarbete

Är du student och ska skriva examensarbete/uppsats? Nybro kommun välkomnar dig som student att skriva ditt examensarbete hos oss. Syftet [...]

  Söker du personal?

I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder vi dig som företagare en digital tjänst som hjälper dig att hitta det lämpligaste sättet [...]