Spontanansökan timvikariat – Äldreomsorg

Tycker du om att arbeta med stöd och service? Vill du ha variation i dina arbetsuppgifter? Vill du vara med och göra skillnad?

Omsorgsförvaltningen Nybro kommun svarar för vård och omsorg för kommunens äldre invånare. Hos oss är det viktigt att ha kunden i fokus i alla lägen. Vi värderar teamarbete högt och vi når våra mål tillsammans. Förvaltningen har drygt 500 anställda. Vill du bli en av oss? Då har vi extrajobbet för dig!

Arbetsuppgifter
Som Omsorgsassistent inom Nybro kommun arbetar du med att stödja och utveckla äldre personer så att de kan leva ett så självständigt liv så möjligt. Ingen dag är den andra lik och din arbetsdag varierar beroende på vad de äldre önskar och behöver hjälp med.

Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av stötta dem i deras vardag med bland annat personlig hygien, städning, måltider och socialt umgänge. I ditt arbete kommer du även att dokumentera dina insatser hos våra kunder samt i särskilda fall delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshandräckning.

Vår verksamhet pågår under veckans alla dagar och dygnets alla timmar. Det är därför viktigt att du tycker om ett högt arbetstempo och att du har förmågan att anpassa dig utifrån olika situationer. Behovet i verksamheten och din tillgänglighet styr när och hur mycket du arbetar.

Inom Nybro kommun finns det flera olika enheter att arbeta på. Du kan komma att arbeta antingen på ett boende där äldre personer med funktionsnedsättningar eller demenssjukdom bor, eller hos äldre som bor kvar hemma men som behöver stöttning i vardagen. Ensamarbete förekommer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett genuint intresse för vård- och omsorgsbranschen och en nyfikenhet för arbetet med människor där sjukdom eller funktionsnedsättningar är det huvudsakliga behandlingsområdet.

Du har lätt för att kommunicera och är lyhörd för utmaningar, är social och trivs med att arbeta i grupp samt gillar att arbete i en omväxlande och framtidsorienterad arbetsmiljö.

Vi ser gärna att du är undersköterska eller går Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet, eller enligt arbetsgivaren likvärdig utbildning eller erfarenhet.

Du har goda kunskaper i det svenska språket, både- i tal och skrift, samt vana av att använda dator eller telefon som arbetsredskap i samband med dokumentation.

Inom Hemtjänsten är ditt huvudsakliga transportmedel cykel. Du bör därför känna dig bekväm med fysisk aktivitet samt att vistas utomhus i alla väder. För vissa tjänster är B-körkort ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen in med din ansökan! Rekryteringsarbetet sker löpande.

Intresseanmälan - arbete inom äldreomsorg

Önskar att arbeta (du kan ange flera alternativ)

Önskemål om placering (du kan ange flera alternativ)

Datum för publicering | ändrad: 2017-10-30 | skapad: 2016-12-08
Webbredaktör: Johanna Callenryd | johanna.callenryd@nybro.se
Id: inlägg: 4756 - kategori: 28

Lediga jobb, arbetssökande och studerande

  Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenheten är ett stöd och en service för kommunens medborgare och verksamheter.

  Jobba på Nybro kommun

Det finns flera bra anledningar till varför det är intressant och utmanande att arbeta hos oss. Det främsta är att [...]

  Omsorgsutbildning ger arbete

Att arbeta inom omsorgsförvaltningen innebär att utföra viktiga uppdrag. Varje dag får du göra en verklig insats och hjälpa människor [...]

  Examensarbete

Är du student och ska skriva examensarbete/uppsats? Nybro kommun välkomnar dig som student att skriva ditt examensarbete hos oss. Syftet [...]