Arbeta i kommunen – lediga jobb

Här finner du alla jobb som finns lediga att söka hos oss på Nybro kommun just nu.

Brandman deltid

Som deltidsbrandman i Nybro och Orrefors kommer du tillsammans med Nybros heltidsorganisation arbeta med att:

Avhjälpa tillbud och olyckor genom att delta i den operativa verksamheten t ex, medicinskt omhändertagande vid traumafall, losstagning, vid trafikolyckor, rökdykare vid bränder mm.

Samt förbereda dig själv och dina kollegor genom utbildning, övning och egen kompetensutveckling.
Vi söker dig som har lätt för att arbeta i grupp och har en positiv attityd samt värderar öppenhet, respekt och ansvar. Detta för att kunna passa in i ett arbetslag som många gånger jobbar under pressade situationer.
För att klara vårt konditionstest (rullbandstest) som är ett lagkrav för rökdykning bör du ha en träningskultur som en normal del i din vardag.
I rekryteringsprocessen ingår Räddningstjänsten Nybros anställningstester så som hög höjd, trånga utrymmen, simning, styrka, teknik och teori tester samt läkarundersökning med godkänt resultat. Om du går vidare från rekryteringsprocessen skall du delta på en preparand utbildning som är en 2 veckors kurs.
Efter den utbildningen skall du gå MSB:s utbildning GRIB Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap Utbildningen är på 6 veckor och är uppdelad i två delar:
Kurs 1, Kommunal räddningstjänst, 3 veckor.
Kurs 2, Räddningsinsatsen, 3 veckor.
Utbildningen förutsätter 100 procentiskt närvaro. Studietider är måndag-fredag cirka kl. 08:00 - 17:00.
Utbildningen kan vara på olika platser beroende på var man får sin utbildningsplats. Vanligast är Revinge, Kalmar eller Växjö. Du måste behärska svenska språket i tal och skrift. För anställning krävs vidare att du skall kunna vara färdigklädd i larmställ och sitta i släckbilen på brandstationen i Nybro inom 8 minuter och Orrefors är det 5 minuter från det att larmet gått, detta gäller dygnet runt vid beredskap.
Detta gäller även när du är på ditt ordinarie jobb och som du måste kunna lämna när du har beredskap.
Körkort behörighet B är ett krav och behörighet C är meriterande.
I Orrefors söker vi personal som ingår i beredskapstjänstgöring var fjärde vecka samt personal till personalpoolen med ca 50 timmars övning/år utöver larm.
I Nybro söker vi en pooltjänst som ska kunna hoppa in vid behov i beredskapstjänstgöring i övrigt så har man ca 50 timmars övning/år utöver larm.
Dessa övningar är oftast förlagda till kvällstid under beredskapsveckan.
Du måste även ha godkänt från din arbetsgivare att du får lämna ditt ordinarie arbete för larm

 Läs mer om denna tjänst och skicka in din ansökan på Offentliga jobb

 

Lediga tjänster hos Nybro kommun (5)

Lediga jobb, arbetssökande och studerande

  Jobba på Nybro kommun

Det finns flera bra anledningar till varför det är intressant och utmanande att arbeta hos oss. Det främsta är att [...]

  Omsorgsutbildning ger arbete

Att arbeta inom omsorgsförvaltningen innebär att utföra viktiga uppdrag. Varje dag får du göra en verklig insats och hjälpa människor [...]

  Examensarbete

Är du student och ska skriva examensarbete/uppsats? Nybro kommun välkomnar dig som student att skriva ditt examensarbete hos oss. Syftet [...]

  Söker du personal?

I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder vi dig som företagare en digital tjänst som hjälper dig att hitta det lämpligaste sättet [...]