För leverantörer

Nybro kommun upphandlar årligen varor och tjänster för ungefär 350 miljoner kronor. Våra upphandlingar gör vi utifrån Lagen om offentlig upphandling (LOU).
Hur upphandlingarna ska göras beror på upphandlingens totalbelopp. Lite förenklat kan man dela in dem på följande sätt:

  • Upphandlingar för ett totalbelopp över ungefär 1,9 miljoner omfattas av de regler som är gemensamma för hela EU/EES-området (Europeiska unionen och Europeiska ekonomiska samarbetsområdet).
  • Upphandlingar för belopp mellan 534 890 kronor och 1,9 miljoner kronor är i regel förenklade upphandlingar och ska annonseras i Sverige.
  • För upphandlingar under 534 890 kronor kan direktupphandling göras. Detta innebär att upphandlingen enligt lag inte behöver annonseras.

För att kunna vara med och konkurrera vid Nybro kommuns upphandlingar måste man som leverantör lämna in anbud.
Under rubriken ”Aktuella upphandlingar”  kan du alltid hitta vilka upphandlingar som är aktuella och när vi senast behöver ditt svar när du vill lämna anbud.

Har du frågor om våra upphandlingar, eller om upphandlingsreglerna, är du välkommen att kontakta vår inköpssamordnare.

Upphandling steg för steg

För att få mer information om upphandlingsprocessen rekommenderar vi att läsa på upphandlingsmyndighetens hemsida på följande länk:

 http://www.upphandlingsmyndigheten.se/leverantor/

Bli leverantör

För att hålla ihop våra upphandlingar använder vi en tjänst som heter Visma Tendsign, via det verktyget hämtar du ner anbudsunderlagen. Det är endast via Tendsign som vi svarar på frågor angående de olika upphandlingarna. Detta för att lagen föreskriver att alla ska ha information och svar samtidigt samt att alla ska behandlas lika.
 http://www.tendsign.com/

E-faktura

För våra leverantörer kan vi erbjuda e-fakturalösning. Information om e-faktura och hur du går till väga för att börja skicka e-fakturor till Nybro kommun finner du på  https://www.pagero.se/tjanster/e-faktura/  Vi hoppas att ni, precis som vi, ser fördelarna med elektronisk fakturering som till exempel innebär både säkrare hantering och miljöbesparingar.

Viktigt att ange vid fakturering

Referenskod (8 siffror) ska anges i fältet ”er referens”.
Vår faktura adress:

Nybro Kommun
Box 50404
202 14 MALMÖ

Referenskoden identifierar vem fakturan ska skickas till för elektroniskt godkännande. Referenskoden ska anges av den  person som beställer vara eller tjänst av er.

Nybro kommun tillämpar betalningsvillkor på 30 dagar från fakturans ankomstdatum och betalar inte faktureringsavgift ,expeditionskostnader eller andra extra avgifter.

Organisationsnummer:212000-0753
Momsregistreringsnummer,VAT:SE212000075301

Relaterat: Kontaktuppgifter för: För leverantörer

Datum för publicering | ändrad: 2018-08-16 | skapad: 2014-10-15
Webbredaktör: Jonas Algotsson | jonas.algotsson@nybro.se
Id: inlägg: 657 - kategori: 111

Inköp & Upphandling

  För leverantörer

Här finns information om hur man blir leverantör till Nybro kommun och hur upphandlingsprocessen går till.

  Om inköp och upphandling

Nybro kommun upphandlar entreprenader, varor och tjänster för stora summor varje år. Du kan bli leverantör till oss genom att [...]